Αθήνα

9 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παραμορφώθηκε η Αγγελική Ηλιάδη; Η ενόχλησή της με τα σχόλια για τις επεμβάσεις

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό μελωμένο με πορτοκάλι!

Σε αυτή τη συνταγή τη δουλειά την κάνουν οι χρόνοι! Αν μπορέσετε να μαρινάρετε το κρέας για 24 ώρες το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό.

Σε αυτή τη συνταγή τη δουλειά την κάνουν οι χρόνοι! Αν μπορέσετε να μαρινάρετε το κρέας για 24 ώρες το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό.

Επίσης, το σιγανό ψήσιμο θα κάνει τους χυμούς του πορτοκαλιού και του μήλου να μελώσουν και να ενωθούν με το ζωμό του χοιρινού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό κόκκινο κρασί!

[adsense]

 
Συστατικά:
4 κιλά μπούτι χοιρινό
αλάτι & πιπέρι
2 πορτοκάλια σε φέτες
1 ξινόμηλο σε φέτες

Για τη μαρινάδα
χυμός δύο πορτοκαλιών
½ φλ.μέλι
1 φλ. κρασί σαμιώτικο
1 φλ. κρασί άσπρο
1 φλ. νερό
2 ξυλαράκια κανέλας
10 γαρίφαλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά δενδρολίβανο

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC.

Πλένουμε καλά το χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε.

Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας.​

Τοποθετούμε το κρέας μέσα στη μαρινάδα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο γα 24 ώρες.

Βάζουμε το κρέας σε μια λαμαρίνα, το περιχύνουμε με τη μαρινάδα και προσθέτουμε λίγο νερό.

Σκεπάζουμε με τις φέτες του πορτοκαλιού και του μήλου.

Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε για περίπου 3 ½ ώρες.

Κατά διαστήματα το γυρίζουμε και περιβρέχουμε με το ζουμί του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το χοιρινό να ροδίσει.

* Tips
Όταν σερβίρετε διακομείστε το πιάτο με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

gourmed.gr

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι