Αθήνα

 

8 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

roumelioti 130125
Σάκης Κατσούλης για τον χωρισμό του από την Μαριαλένα Ρουμελιώτη: «Εγώ αυτό δεν μπορούσα να το αντέξω»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό στήθος με πετιμέζι, δενδρολίβανο και θυμάρι!

 

Μερίδες: 6-8
Συνολικός χρόνος: 4 – 5 ώρες

Το χοιρινό στήθος με πετιμέζι δενδρολίβανο και θυμάρι θα σας ανταμείψει με την γεύση του και την Ελληνική του μυρωδιά.

 

Συστατικά:
4 κιλά χοιρινό στήθος

αλάτι, πιπέρι, σκόρδο ( κατά τους Αμερικάνους SPG)
1 φλιτζάνι πετιμέζι

4 κρεμμύδια

3 κουταλιές της σούπας θυμάρι
8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο, αποφλοιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο φύλλα
2-3 κουτάκια μπύρα

[adsense]

Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 130 0C
​Χαράζετε την μεριά του κρέατος που έχει το λίπος ανά 2-3 εκατοστά με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Περάστε όλο το κομμάτι του κρέατος γύρω γύρω  με το πετιμέζι και μετά του κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ με το μείγμα αλάτι, πιπέρι, σκόρδο.
Αναμειγνύεται και το θυμάρι με το δενδρολίβανο και περνάτε με το μείγμα όλο το κρέας.
Κόβετε τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες και τα στρώνετε στο ταψί σας.

Βάζετε το κρέας από πάνω με την πλευρά με το λίπος προς τα πάνω και ρίχνετε το υπόλοιπο πετιμέζι και την μπύρα μέσα στο ταψί.

Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για 4 περίπου ώρες στους 130 0C

Ανά μισή ώρα παίρνετε ζωμό από το ταψί και περιχύνετε το κρέας για να μην στεγνώσει.
Όταν τελειώσει το ψήσιμο αφαιρέστε το κρέας και αφήστε το για 10 λεπτά πριν να το κόψετε, σκεπασμένο καλά με αλουμινόχαρτο.

Σερβίρετε κομμένο σε λεπτές φέτες με συνοδεία από πατάτες ή πουρέ.

Εάν θέλετε μπορείτε να δέσετε και την σάλτσα από το ταψί μεταφέροντας σε μία κατσαρόλα με δύο τρεις κουταλιές κόρν φλάουερ σουρώνοντας ή πολτοποιώντας  με ένα ραβδομπλέντερ τα κρεμμύδια.

gourmed.gr

 

Ροή Ειδήσεων

xarovas

14/01/2025 | 18:30

Μίλτος Χαρόβας: «Πριν παίξω στη «Γη της Ελιάς» δεν την έβλεπα τη σειρά, δεν ήξερα κανέναν»

14/01/2025 | 18:22

Νάνσυ Ζαμπέτογλου για τα φίλτρα στο Instagram: «Έχω φωτογραφίες στο προφίλ μου που δεν είμαι εγώ»

14/01/2025 | 18:20

Διευκρινίσεις από την Hellenic Train για τη σύγκρουση της αμαξοστοιχίας με αυτοκίνητο στην Πάτρα

14/01/2025 | 18:10

Frontex: Μειωμένες οι παράνομες αφίξεις στην κεντρική Μεσόγειο – Άυξηση στην ανατολική διαδρομή

14/01/2025 | 18:00

Γιάννης Καψάλης για Χριστοδουλόπουλο: «Ας το λύσουν μόνοι τους, δεν εμπλεκόμαστε»

14/01/2025 | 17:50

Ποινή τριών αγωνιστικών στον Ντραγκόφσκι
mati fotia

14/01/2025 | 17:45

Δίκη για το Μάτι: «Δεν έχω ευθύνη για το επιχειρησιακό μέρος» – Η απολογία του τότε υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλου

14/01/2025 | 17:44

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Σ. Φάμελλου με τη Λ. Κατσέλη – Η υποδοχή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από τα υπόλοιπα κόμματα

14/01/2025 | 17:30

Γ.Γ. Υπ. Μεταφορών για ανέπαφες πληρωμές εισιτηρίων στον ΟΑΣΑ: Γινόμαστε μια «έξυπνη» πόλη στις μετακινήσεις
6424119 scaled 1

14/01/2025 | 17:20

Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με την Κατ. Σακελλαροπούλου αύριο 15/01

14/01/2025 | 17:10

Κλειστά σχολεία σε Φλώρινα και Αμύνταιο – Μία ώρα αργότερα στην Πρέσπα

14/01/2025 | 17:00

Λίτσα Πατέρα για τον θάνατο του συζύγου της: «Ήξερα ότι αυτός ο πλανήτης θα φέρει κάτι τέτοιο»
6424119 scaled 2

14/01/2025 | 16:59

Συνάντηση του Μητσοτάκη με την Σακελλαροπούλου την Τετάρτη στις 11:30

14/01/2025 | 16:56

Κυψέλη: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας 28χρονη – Ήταν έγκυος και απέβαλε

14/01/2025 | 16:55

Λος Άντζελες: Τα έχασε όλα στη φωτιά αλλά έσωσε τον πίνακα του Αλέκου Φασιανού
brokolo fourno
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μπρόκολο στο φούρνο με κρέμα
mosxari mpira gastra
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα
almyros kormos tiriou
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Αλμυρός κορμός τυριού με ξηρούς καρπούς
xteni krasi kastana apoksiramena frouta
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Χτένι με κρασί, κάστανα και αποξηραμένα φρούτα
xristougenniatikos kormos pantespani
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Χριστουγεννιάτικος κορμός
xoirino giortino
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Χοιρινό γιορτινό με σάλτσα βουτύρου