Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor – Κώστας Παπαδόπουλος σε Τριαντάφυλλο: Μυρίζει το στόμα σου, φύγε από εδώ! (vid)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υπέροχο παγωτό βανίλιας με καραμέλα!

Εντυπωσιάστε την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας με ένα εύγευστο παγωτό βανίλιας με καραμέλα, γαρνιρισμένο με τραγανό τρίμμα μπισκότου και ξηρών καρπών. [adsense] Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του και την εμφάνισή του. Υλικά συνταγής 250 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη 200 γρ. καστανή ζάχαρη 270 […]

Εντυπωσιάστε την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας με ένα εύγευστο παγωτό βανίλιας με καραμέλα, γαρνιρισμένο με τραγανό τρίμμα μπισκότου και ξηρών καρπών.

[adsense]

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του και την εμφάνισή του.

Υλικά συνταγής

250 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
200 γρ. καστανή ζάχαρη
270 γρ. αλεύρι
50 γρ. νιφάδες βρώμης/ μούσλι ή άλλες νιφάδες δημητριακών
130 γρ. φιστίκια ή φουντούκια χοντροκομμένα
500 ml topping / σιρόπι σοκολάτας
2 λίτρα παγωτό βανίλια μαλακωμένο

Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθούς. Στρώστε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου.
2. Βάζετε σε ένα μπολ, τη λιωμένη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε καλά. Στρώνετε το μείγμα σε πολύ λεπτή στρώση, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.
3. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 5 λ και μετά, ενώ είναι ακόμα ζεστό, το θρυμματίζετε σε μικρά κομματάκια και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
4. Βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη και το αφήνετε να μαλακώσει. Στρώνετε ένα ταψί ή πυρίμαχο 20 x 30 εκ. με χαρτί ψησίματος. Απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση το μισό θρυμματισμένο μείγμα και το περιχύνετε από πάνω παντού, το 1/3 σιρόπι καραμέλας. Στρώνετε το παγωτό πάνω από τη καραμέλα και από πάνω περιχύνετε άλλο 1/3 της καραμέλας.
5. Στρώνετε το υπόλοιπο θρυμματισμένο μείγμα πάνω από το παγωτό και το περιχύνετε με την υπόλοιπη [1/3] καραμέλας. Καλύψτε το με το χαρτί ψησίματος και αφήστε το όλο το βράδυ να παγώσει καλά. Το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας το, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: www.sintayes.gr

Πασχαλινή σαλάτα με φράουλες και μπάλες τυριού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Συνταγή: Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα γάλακτος και φιστίκι Αιγίνης (ΒΙΝΤΕΟ)
Τοστ: Γιατί δεν πρέπει να το ψήνουμε στην τοστιέρα; Μια ιδέα για να το «απογειώσουμε» (Οδηγίες – Συνταγή)
Νηστεύετε; Αντικαταστάσεις υλικών για υπέροχα νηστίσιμα γλυκά
Συνταγή: Cake bars, αφράτα, λαχταριστά, αλλά και υγιεινά (ΒΙΝΤΕΟ)
Η κλασική, ιταλική καρμπονάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το απαιτεί η μέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)