Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα και καρύδια για να «απογειώσετε» τη ...λύση της τελευταίας στιγμής

Τα ζυμαρικά είναι ίσως η πιο εύκολη λύση για φαγητό, όμως, μία φαινομενικά απλή συνταγή μπορεί να «απογειωθεί» αν βάλουμε τα σωστά συστατικά, που θα την κάνουν διαφορετική και θρεπτική.

Τα ζυμαρικά είναι ίσως η πιο εύκολη λύση για φαγητό, όμως, μία φαινομενικά απλή συνταγή μπορεί να «απογειωθεί» αν βάλουμε τα σωστά συστατικά, που θα την κάνουν διαφορετική και θρεπτική.

Σήμερα, το cooklos.gr μάς παρουσιάζει ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα και καρύδια.

Υλικά συνταγής

500γρ. κοντά ζυμαρικά (sedani rigati, πέννες, φαρφάλες)
6-7 κ.σ. καρύδια
250γρ. γκοργκοντζόλα (γλυκιά)
8 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
-Βράζουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με τον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αρκετά αλ-ντέντε γιατί θα μπουν στη σάλτσα).
-Σ’ ένα τηγάνι καβουρντίζουμε τα καρύδια μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την γκοργκοντζόλα και τη λιώνουμε με κυκλικές κινήσεις με τη βοήθεια ξύλινης σπάτουλας ή κουτάλας. -Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γεμάτες από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
-Αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
-Μόλις δέσει η σάλτσα (2 λεπτά), κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά μαζί.
-Σερβίρουμε και προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο cooklos.gr

Send this to a friend