Αθήνα

27 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό – Στα “κόκκινα” από νέα κρούσματα και διασωληνωμένους σε ΜΕΘ

TECH

Ότι πιο εντυπωσιακό στον αέρα! Αυτό είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου

Πρεμιέρα στο… κοινό έκανε για πρώτη φορά την Τετάρτη από το υπόστεγό του, στο Mojave Air & Space Port στην Καλιφόρνια, το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο.

Πρεμιέρα στο… κοινό έκανε για πρώτη φορά την Τετάρτη από το υπόστεγό του, στο Mojave Air & Space Port στην Καλιφόρνια, το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο.

To αεροπλάνο της εταιρείας Stratolaunch, δημιουργός της οποίας είναι ο συνιδρυτής της Microsoft Paul Allen, προορίζεται να εκτοξεύει δορυφόρους γύρω από τη γη και εξήλθε από το υπόστεγό του για τη διεξαγωγή δοκιμών ανεφοδιασμού.

Τα σκάφη εκτόξευσης θα μεταφέρονται ανάμεσα στις δύο ατράκτους του. Όταν θα φτάνει στο κατάλληλο ύψος, θα απελευθερώνονται και θα εκτοξεύονται στο διάστημα από τον αέρα, σε μια νέα προσέγγιση όσον αφορά στον τομέα των διαστημικών πτήσεων, με στόχο τα χαμηλότερα κόστη και τη μεγαλύτερη συχνότητα εκτοξεύσεων.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της αρχικής φάσης κατασκευής του αεροσκάφους και την έναρξη της φάσης δοκιμών εδάφους και πτήσης.

Όπως αναφέρει η Athensvoice, το τεραστίων διαστάσεων αεροπλάνο έχει φτερά που φτάνουν τα 117 μέτρα, μήκος περίπου 73 μέτρα από το ρύγχος έως την ουρά, ύψος περίπου 15 μέτρα, ενώ διαθέτει έξι κινητήρες τύπου Boeing 747, 28 ρόδες και ζυγίζει περίπου 250 τόνους..

Σημειώνεται πως ο CEO της Stratolaunch, Jean Floyd, ανακοίνωσε χθες πως το αεροπλάνο θα τεθεί σε λειτουργία το 2019.

Τα σκάφη εκτόξευσης θα μεταφέρονται ανάμεσα στις δύο ατράκτους του. Όταν φτάνει στο κατάλληλο ύψος, θα απελευθερώνονται και θα εκτοξεύονται στο διάστημα από τον αέρα, σε μια νέα προσέγγιση όσον αφορά στον τομέα των διαστημικών πτήσεων, με στόχο τα χαμηλότερα κόστη και τη μεγαλύτερη συχνότητα εκτοξεύσεων, για πιο εύκολη πρόσβαση στο διάστημα.

WeChat και TikTok: Ο Τραμπ τούς κήρυξε και πάλι πόλεμο
112: Με απόλυτη ακρίβεια ο γεωεντοπισμός όλων όσοι καλούν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης – Η αναβάθμιση που έγινε
Ελληνικές startups με αντικείμενο την διαστημική τεχνολογία
Η Booking απολύει το ένα τέταρτο του προσωπικού της λόγω κορονοϊού
NASA: Η κάψουλα της SpaceX επέστρεψε στη Γη (BINTEO)
Η κάψουλα της SpaceX επιστρέφει στη Γη με δύο αστροναύτες – Σήμερα η προσθαλάσσωση