Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Απίστευτη «γκάφα» μαθητευόμενου της Google: Δεν φαντάζεστε πόσα εκατομμύρια κόστισε στην εταιρεία το λάθος πάτημα ενός κουμπιού

Μαθητευόμενος της Google πάτησε λάθος κουμπί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης με αποτέλεσμα η Google να πληρώσει έως και 10 εκατομμύρια δολάρια.

Μαθητευόμενος της Google πάτησε λάθος κουμπί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης με αποτέλεσμα η Google να πληρώσει έως και 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδικότερα, ο μαθητευτόμενος πάτησε λάθος κουμπί και εμφανίστηκε ένα άδειο κίτρινο παραλληλόγραμμο σε χιλιάδες ιστοσελίδες και εφαρμογές στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Στον συγκεκριμένο χώρο κανονικά μπαίνει διαφημιστικό περιεχόμενο, ωστόσο ενώ οι συμμετέχοντες μάθαιναν πώς να χρησιμοποιούν το ενδοεταιρικό σύστημα τοποθέτησης διαφημίσεων, ένας απρόσεκτος μαθητευόμενος πάτησε λάθος κουμπί, με αποτέλεσμα το κενό να είναι ορατό επί 45 λεπτά, δίχως να το αντιληφθεί κανένας.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο εκπαιδευόμενος έκανε μια ακόμη "γκάφα" καθώς έκανε δημοπρασία για τον διαφημιστικό χώρο σε δεκαπλάσια τιμή (άνω των 25 δολαρίων) από τη συνηθισμένη των 2-4 δολαρίων.

Σε ανακοίνωσή της η Google ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη "διαφημιστική δημοπρασία" διεκόπη αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό το λάθος και τόνισε ότι είναι διατεθειμένη να καταβάλει όποια αποζημίωση χρειαστεί σε όσους θεώρησαν πως επρόκειτο για συμβατική δημοπρασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το συγκεκριμένο λάθος αποκάλυψε ότι το σύστημα της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας είναι ευάλωτο και έχει κενά που μπορεί να κοστίζουν πολλά εκατομμύρια.  Χαρακτηστικά οι  FT,  τονίζουν ότι το λάθος πάτημα του κουμπιού για τη μαζική δημοπρασία είναι κάτι σύνηθες στις συναλλαγές της Wall Street, ωστόσο μετά από το συμβάν φαίνεται ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη διαφήμιση είναι εξίσου ευάλωτες. 

Send this to a friend