Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αρκετά χαμηλά σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας η Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη της Comparitech

Σύμφωνα τουλάχιστον με μία μελέτη της εταιρείας Comparitech η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά χαμηλά όσον αφορά το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας.

Σύμφωνα τουλάχιστον με μία μελέτη της εταιρείας Comparitech η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά χαμηλά όσον αφορά το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας.

Η μελέτη έλαβε υπόψη της μία σειρά από παράγοντες όπως είναι τα ποσοστά μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό και η ετοιμότητα απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις.

Σύμφωνα πάντα  με την έρευνα, μεταξύ 60 χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση όσον αφορά τη λίστα με τις χώρες με τον μικρότερο βαθμό ετοιμότητας όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια. Η βαθμολογία της Ελλάδας είναι 39,06 βαθμούς, ενώ την πρώτη θέση ως η χώρα με τον μικρότερο βαθμό ετοιμότητας είναι η Αλγερία με 55,75 βαθμούς.

Απέναντι της η χώρα με τον μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων είναι η Ιαπωνία με 8,81 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Γαλλία με 10,58 βαθμούς. Η τελευταία είναι και η πιο έτοιμη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Ελλάδα είναι η χειρότερη μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ με τη Ρουμανία να ακολουθεί πάντως σε μικρή απόσταση.

Η μελέτη της Comparitech έλαβε υπόψην την μία σειρά από παράγοντες όπως είναι:

Το ποσοστό των κινητών συσκευών που έχουν «μολυνθεί» με κακόβουλο λογισμικό (malware)
Το ποσοστό των υπολογιστών που έχουν μολυνθεί με malware
Τον αριθμό των επιθέσεων με malware που έχουν στόχο να αποσπάσουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς χρηστών
Το ποσοστό των επιθέσεων τύπου telnet, στόχος των οποίων είναι οι χρήστες να «κατεβάσουν» διάφορες κακκόβουλες εφαρμογές
Τα ποσοστό των επιθέσεων με στόχο να πάρουν τον έλεγχο υπολογιστών και να τους χρησιμοποιήσουν για την «παραγωγή» (mining) κρυπτονομισμάτων
Τις καλύτερες προετοιμασμένες χώρες για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων
Τις χώρες με την καλύτερη νομοθεσία όσον αφορά θέματα κρυπτοασφάλειας

Send this to a friend