Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Οι καλλιτέχνες που τραγούδησαν τον ύμνο της χούντας!

TECH

Επανεκκίνηση του μεγάλου επιταχυντή του CERN

Μετά τη διακοπή λειτουργίας του για δύο χρόνια, ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο είναι και πάλι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία. Οι επιστήμονες ολοκληρώνουν πλέον τις τελευταίες δοκιμές, αφού επιδιόρθωσαν κάποια τεχνικά προβλήματα που καθυστερούσαν την επανέναρξη του επιταχυντή. «Είμαστε σίγουροι, ότι η επανεκκίνηση του επιταχυντή θα επιτευχθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, δεδομένου […]

Μετά τη διακοπή λειτουργίας του για δύο χρόνια, ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο είναι και πάλι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία. Οι επιστήμονες ολοκληρώνουν πλέον τις τελευταίες δοκιμές, αφού επιδιόρθωσαν κάποια τεχνικά προβλήματα που καθυστερούσαν την επανέναρξη του επιταχυντή.

«Είμαστε σίγουροι, ότι η επανεκκίνηση του επιταχυντή θα επιτευχθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, δεδομένου ότι όλες οι δοκιμές που έγιναν ως τώρα, ήσαν επιτυχείς,» δήλωσε ο Φρέντερικ Μπόρντρι, διευθυντής Επιταχυντών και Τεχνολογίας του CERN.

Όταν ο LHC τεθεί σε λειτουργία, αρχικά η κυκλοφορία των δεσμών των σωματιδίων και προς τις δύο κατευθύνσεις του LHC, μέσα στο υπόγειο τούνελ κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, θα γίνει με χαμηλή ενέργεια εκτόξευσης 450 GeV. Οι κανονικές συγκρούσεις σωματιδίων με την μεγαλύτερη ενέργεια των 13 TeV θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Apple: Αυτά είναι τα νέα iMac και iPad – Δεν λάνσαρε νέο iPhone, αλλά ένα αξεσουάρ που ξαφνιάζει (φωτογραφίες και βίντεο)
Super πασχαλινές προσφορές σε Huawei gadgets και wearables
Νάουσα: Μαθήτριες έφτιαξαν ρομπότ που… διπλώνει τα ρούχα!
«Βουτιά» για την τιμή του κρυπτονομίσματος – Bitcoin
Instagram: «Έρχεται» επιλογή για τους χρήστες – Αν θέλουν θα βλέπουν τα like
Πώς βάζω διαλυτικά (και τόνο), άνω τελεία και εισαγωγικά στον υπολογιστή