Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λευτέρης Γκιωνάκης: «Έφτασα στο σημείο να πίνω τρία γραμμάρια κοκαΐνη τη μέρα – Είμαι ένα χρόνο καθαρός»

TECH

Διαρροή 982 εκατ. email χρηστών πιθανότατα από χάκερ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, δεδομένα από τις διευθύνσεις email περίπου 982 εκατ. ανθρώπων έχουν διαρρεύσει, με τους ερευνητές να χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη υπόθεση μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις που έχουν γίνει ποτέ σε βάσεις δεδομένων.

Όπως ήταν επόμενο οι χρήστες του διαδικτύου βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, προσωπικά δεδομένα, όπως ονόματα, ημερομηνία γέννησης, λογαριασμοί στα social media, αλλά και… διευθύνσεις σπιτιών μπορεί να βρίσκονται στα χέρια επιτήδειων.

Να σημειωθεί ότι η διαρροή εντοπίστηκε σε διαδικτυακή βάση δεδομένων, η οποία είχε δημιουργηθεί από το site Verifications.io. Η συγκεκριμένη εταιρεία προσέφερε σε επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ελέγχουν online αν οι διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχαν στην κατοχή τους ανήκαν σε πραγματικά πρόσωπα και δεν ήταν λανθασμένα.

Όταν ήρθε στο «φως» η διαρροή, η συγκεκριμένη εταιρεία έσπευσε να «κατεβάσει» τον ιστότοπό της και οι υπεύθυνοι αρνούνται κατηγορηματικά να δώσουν εξηγήσεις.

Πάντως προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν αυτά τα στοιχεία έχουν πέσει σε χέρια χάκερ, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ερευνητές είναι πολύ πιθανό επιτήδειοι να έχουν εκμεταλλευτεί τη διαρροή από την πρώτη στιγμή.

Το θετικό είναι ότι δεν έχουν διαρρεύσει κωδικοί, στοιχεία καρτών και λογαριασμών τραπέζης.

Ξέρουν τον κωδικό σας στο Facebook; Υπάρχει τρόπος να προστατεύσετε το προφίλ σας
Facebook: Διαρροή προσωπικών δεδομένων – Οδηγίες για να δείτε αν διέρρευσαν στοιχεία σας
FreeBuds 4i: Τα νέα ασύρματα ακουστικά της Huawei είναι ασυναγώνιστα σε ήχο και τιμή- Διαθέσιμα με δώρο ένα Huawei Band 4
Facebook: Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσετε εάν ο λογαριασμός σας παραβιάστηκε; – «Εκτεθειμένοι» 620.000 Έλληνες
Huawei: Συνεχίζει δυναμικά την πορεία της το 2021- Τα επόμενά της βήματα
LG: Αποσύρεται από την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας