Αθήνα

2 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Παρακολουθώ με έκπληξη τις δηλώσεις της Μπεκατώρου…»: Η επιστολή παραίτησης του Αδαμόπουλου στον Καπράλο

TECH

FaceApp «μαϊμού» κλέβουν τα δεδομένα σας και «μολύνουν» το κινητό σας

Μετά το σκάνδαλο που προέκυψε σχετικά με το FaceApp, που εδώ και λίγες εβδομάδες μια νέα απειλή έρχεται να τρομοκρατήσει τους χρήστες των social media.

Μεγάλο πρόβλημα έχουν δημιουργήσει εφαρμογές «μαϊμού» που παριστάνουν το FaceApp, και αποτελούν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς μολύνουν το κινητό με το adware module, MobiDash.

Να σημειωθεί ότι οι δημιουργοί αυτών των επικίνδυνων app, που βρίσκονται εκτός επίσημων app stores, έχουν κάνει κάτι πολύ έξυπνο καθώς τα προγράμματα αφού εγκατασταθούν, παρουσιάζουν βλάβη και αφαιρούνται αυτόματα από το κινητό.

Ο χρήστης θεωρεί ότι ήταν απλά άτυχος και η εφαρμογή είχε bug, η εν λόγω εφαρμογή έχει επιτελέσει 100% το στόχο της, αφού έχει αφήσει πίσω της το adware MobiDash.

Να πούμε ότι ένα adware από μόνο του, μπορεί να μην είναι απόλυτα επικίνδυνο αφού το μόνο που κάνει είναι να αποτελεί πύλη στοχευμένων διαφημίσεων για τον χρήστη. Ωστόσο, επειδή ο σχεδιασμός του δεν είναι προσεγμένος, μπορεί να επιτρέψει σε άλλους χάκερς να το χρησιμοποιήσουν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα του χρήστη, όπως φωτογραφίες κλπ.

Ενδιαφέρουσες είναι οι οδηγίες που έδωσε η Kaspersky, η εταιρεία που ανακάλυψε την εφαρμογή αυτή, η οποία προειδοποιεί τους χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί όταν εγκαθιστούν εφαρμογές:

Να κατεβάζουν εφαρμογές μόνο από έμπιστες πηγές και πάντα να διαβάζουν τις κριτικές και τα σχόλια για οτιδήποτε κατεβάζουν.

Να επιλέγουν με σύνεση τις εφαρμογές που θέλουν να εγκαταστήσουν.

Να διαβάζουν προσεκτικά την άδεια χρήσης.

Να είναι πάντα προσεκτικοί με τις άδειες που παραχωρούν στις εφαρμογές.

Να αποφύγουν να πατούν απλά «επόμενο» κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.

Να εγκαταστήσουν μία κεντρική λύση ασφαλείας σε όλες τις συνδεδεμένες τους συσκευές.

Samsung Galaxy S21: Παρακολουθήστε την παρουσίαση (BINTEO)
YouTube: Έβαλε «μαύρο» στο κανάλι του Τραμπ για μία εβδομάδα
Twitter: Aπώλειες 2,5 δισεκ. δολαρίων μετά την οριστική αναστολή του λογαριασμού του Τραμπ
Click and collect: Η λύση για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις δεμάτων – Έρχεται νέα υπηρεσία για την εξυπηρέτηση παραγγελιών
WhatsApp: Ή μοιράζεστε τα δεδομένα με το Facebook, ή… αντίο
WhatsApp: Αυτά είναι τα κινητά χάνουν την εφαρμογή με την αλλαγή του έτους