Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άφωνος ο Γιώργος Λιάγκας: Τους αποκάλυψε στο Πρωινό ότι περιμένει παιδί (vid)

TECH

Facebook: Διέρρευσαν στοιχεία 500 εκατ. χρηστών σε forum για χάκερς – 716.000 είναι από την Ελλάδα

Περισσότεροι από 500 εκατομμύρια χρήστες του Facebook βρέθηκαν εκτεθειμένοι όταν τα προσωπικά τους δεδομένα διέρρευσαν σε forum για χάκερς.

Όπως αναφέρει το Bussines Insider που πρώτο δημοσίευσε την είδηση, τα δεδομένα των χρηστών που αναρτήθηκαν στο συγκεκριμένο φόρουμ, περιλαμβάνουν τηλεφωνικούς αριθμούς, ονόματα, ονόματα προφίλ, τοποθεσίες, ημερομηνίες γέννησης, βιογραφικά, e-mail.

Μάλιστα πρόκειται για στοιχεία 533 εκατομμυρίων χρηστών, από 106 χώρες. Μεταξύ αυτών, 716.000 χρηστών από την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο ειδικός κυβερνοασφάλειας, Alon Gal, που ανακάλυψε την διαρροή.

«Μία βάση δεδομένων αυτού του μεγέθους, που περιλαμβάνει τέτοιου είδους πληροφορίες σίγουρα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κακόβουλους παράγοντες», ανέφερε ο Gal στο Insider. Τα στοιχεία αυτά, είναι διαθέσιμα εύκολα σε όποιον έχει βασικές γνώσεις δεδομένων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook, τα δεδομένα είναι παλαιότερα και προέρχονται από ένα κενό ασφαλείας που η πλατφόρμα διόρθωσε το 2019.

Όπως ανέφερε ο Gal, από άποψη ασφαλείας, δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει το Facebook, για τους χρήστες τα δεδομένα των οποίων διέρρευσαν, παρά μόνο να ενημερώσει τους χρήστες του ώστε να είναι σε επαγρύπνει για τυχόν απόπειρες ψηφιακού ψαρέματος.

Ξέρουν τον κωδικό σας στο Facebook; Υπάρχει τρόπος να προστατεύσετε το προφίλ σας
Facebook: Διαρροή προσωπικών δεδομένων – Οδηγίες για να δείτε αν διέρρευσαν στοιχεία σας
FreeBuds 4i: Τα νέα ασύρματα ακουστικά της Huawei είναι ασυναγώνιστα σε ήχο και τιμή- Διαθέσιμα με δώρο ένα Huawei Band 4
Facebook: Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσετε εάν ο λογαριασμός σας παραβιάστηκε; – «Εκτεθειμένοι» 620.000 Έλληνες
Huawei: Συνεχίζει δυναμικά την πορεία της το 2021- Τα επόμενά της βήματα
LG: Αποσύρεται από την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας