Αθήνα

25 oC

σποραδικές νεφώσεις

Facebook: Πως θα καταλάβετε αν ο λογαριασμός σας χακαρίστηκε

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την κακόβουλη επίθεση στους λογαριασμούς εκατομμυρίων χρηστών του Facebook προχώρησε πριν λίγες μέρες η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Όπως ανακοίνωσε ο κολοσσός της Σίλικον Βάλλεϊ οι χάκερς υπέκλεψαν τα πλήρη ονόματα των χρηστών καθώς και τις επαφές των λογαριασμών ενώ σε κάποιους λογαριασμούς κατάφεραν να διευσδύσουν ακόμα βαθύτερα και να υποκλέψουν πληροφορίες όπως διεύθυνση, ενδιαφέροντα, θρησκεία κλπ.

Το μόνο θετικό στοιχείο από την όλη υπόθεση, είναι ότι το facebook, περιόρισε τον αριθμό των θυμάτων στα 29 εκατ. από τα 50 εκατ που είχε αρχικά εκτιμήσει.

Όπως ανέφερε, στα 15 εκατ λογαριασμών οι χάκερς υπέκλεψαν την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίου και των τηλεφωνικό αριθμό των χρηστών ενώ στα υπόλοιπα 14 εκατ λογαριασμών οι κυβερνοεγκληματίες κατάφεραν να υποκλέψουν και πρόσθετες πληροφορίες του χρήστη όπως η τοποθεσία, η συσκευή που χρησιμοποιεί, οι σελίδες που ακολουθεί, το φύλο και η θρησκεία του.

Όμως, παρά την υποκλοπή των προσωπικών στοιχείων των χρηστών οι χάκερς δεν δημοσίευσαν τίποτα στα προφίλ ερήμην τους... Τουλάχιστον, για την ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Όσοι ενδιαφέρεστε να διαπιστώσετε αν ο λογαριασμός σας ήταν μεταξύ των 29 εκατομμυρίων που χακαρίστηκαν δεν έχετε παρά να μεταβείτε στο Facebook Help Center κι από εκεί θα ενημερωθείτε αν είστε μεταξύ των θυμάτων, ενώ πιθανότατα, στην αρχική σας σελίδα, θα εμφανιστεί σχετικό μήνυμα από το facebook.

Για την περίπτωση τώρα που ο λογαριασμός σας περιλαμβάνεται σ' αυτούς που δέχτηκαν την κακόβουλη επίθεση δεν χρειάζεται να προβείτε σε κάποια πρόσθετη ενέργεια για την προστασία του, καθώς, σύμφωνα με το Facebook δεν υπήρξε οποιαδήποτε διαρροή κωδικών πρόσβασης από τη στιγμή που οι χάκερς είχαν πρόσβαση στα tokens για να μπουν σε κάθε λογαριασμό. Όπως έγινε γνωστό, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση το Facebook διέγραψε τα tokens αυτά προχωρώντας στην έκδοση νέων, κάτι που οδήγησε στην αποσύνδεση όλων αυτών των λογαριασμών και στην ανάγκη των χρηστών να ξανασυνδεθούν.

 

Send this to a friend