• Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου
  • 22:17

Αθήνα

15 oC

αίθριος καιρός

Fortnite: 17χρονος έκλεψε, του επιβλήθηκε ποινή για όλη του τη ζωή και απολογήθηκε δημόσια με δάκρυα στα μάτια!

Ο αποκλεισμός ενός 17χρονου gamer από το Fortnite γιατί «έκλεψε» στο πιο δημοφιλές αυτή την στιγμή online παιχνίδι στον κόσμο χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα cheats, έχει γίνει θέμα σε όλο τον κόσμο.

Ο αποκλεισμός ενός 17χρονου gamer από το Fortnite γιατί «έκλεψε» στο πιο δημοφιλές αυτή την στιγμή online παιχνίδι στον κόσμο χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα cheats, έχει γίνει θέμα σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα πήρε διαστάσεις μέσα από την δημόσια συγγνώμη που ζήτησε και την έκκληση που ανέβασε να τον αφήσουν να ξαναπαίξει. Ο έφηβος ήταν τόσο απαρηγόρητος που παρενέβη η μαμά του ζητώντας από την παγκόσμια κοινότητα των gamers να δείξουν επιείκεια και να μην φέρονται τόσο σκληρά στα παιδιά.

Η Barbara Khattri είπε ότι ο γιος της, Jarvis Kaye, είναι συντετριμμένος και έκανε ένα λάθος αλλά η παγκόσμια κοινότητα των gamers πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους ανθρώπους.

Η μητέρα του 17χρονου μίλησε στην MailOnline – ναι έκανε δηλώσεις γι’ αυτό το θέμα – λέγοντας: «Ο Jarvis έκανε ένα λάθος και το παραδέχεται. Είναι συντετριμμένος. Λατρεύει αυτό το παιχνίδι και δεν έχει ίχνος κακίας επάνω του. Πιστεύω ότι για όποιο λάθος κάνει ένας άνθρωπος που δεν βλάπτει τον συνάνθρωπό του θα πρέπει να του δίνεται η δυνατότητα να επανορθώσει».

Νωρίτερα είχε κάνει και ποστ στο Facebook περιγράφοντας πόσο απελπισμένο είναι το παιδί της που αποκλείστηκε δια βίου από το Fortnite!

Σύμφωνα με την DailyMail η απελπισία της οικογένειας πηγάζει από κάπου αλλού. Ο 17χρονος δεν είναι ένας απλός gamer. Γνωστός ως FaZe Jarvis, μένει με την μητέρα του και τα δυο του αδέρφια σε ένα σπίτι αξίας 1,3 εκατομμυρίων λιρών στην πόλη Όφτεξ στο Σάρεϊ.

Ο Βρετανός έφηβος έχει καταφέρει να φτιάξει μια περιουσία 2 εκατομμυρίων λιρών και να βγάλει 27.500 λίρες σε έναν μήνα από το κανάλι του στο YouTube αφού έχει πάνω από 2 εκατομμύρια followers.

O Javis και ο αδερφός του Frazier, γνωστός ως FaZe Kay, έχουν δημιουργήσει την ομάδα ‘The FaZe Clan’, με εκατομμύρια λίρες σε κέρδη. Έτσι, εξηγείται το δράμα της οικογένειας με τον ισόβιο αποκλεισμό του γιόκα της από την Epic Games με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε cheats για το Fortnite.

Ο επαγγελματίας παίκτης δεν έκλεψε ενώ έπαιζε αλλά ανέβασε βίντεο τα οποία τον έδειχναν να χρησιμοποιεί τα λεγόμενα aimbots που δίνουν την δυνατότητα στους παίκτες να σκοτώνουν τους αντιπάλους τους χωρίς να τους σημαδεύουν καν.

Αρχικά, το θέμα έγινε γνωστό με την δημόσια απολογία με κλάματα του 17χρονου ο οποίος έχει και 600.000 followers στον Twitch. Η ποινή που του επιβλήθηκε έχει διχάσει την παγκόσμια κοινότητα των gamers. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι πολύ αυστηρή και μάλιστα υπάρχει και hashtag στο twitter, το #FreeJarvis.

Με πληροφορίες από DailyMail

Send this to a friend