• Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου
  • 03:04

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Απίστευτο: Γραφείο κηδειών «προσέλαβε» ρομπότ- ιερέα για να ψέλνει σε κηδείες

Oι Ιάπωνες "ζήλεψαν" τον BlessU-2 (bless you, too), ένα ρομπότ-ιερέα που δημιούργησαν οι Γερμανοί για να ευλογεί τους πιστούς και δημιούργησαν τον Pepper, ένα ρομπότ-βουδιστή ιερέα για low cost κηδείες!

Ο Pepper έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση Life Ending Industry Expo, στο Τόκιο. Χτυπούσε το τυμπανάκι του και έψελνε σούτρες.

Σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών της Ιαπωνίας μια κηδεία κοστίζει περίπου 20.000 δολάρια, ενώ ο ιερέας αμοίβεται με 1.700 δολάρια. Ωστόσο, ο Pepper συμφέρει. Η εταιρεία Nissei Eco που τον κατασκεύασε τον νοικιάζει αντί 350 δολαρίων.

Όπως αναφέρει ο σύμβουλος της Nissei Eco, Μίτσιο Ινάμουρα,  οι βουδιστές ιερείς κάνουν κι άλλες δουλειές προκειμένου να επιβιώσουν καθώς οι πιστοί έχουν σταματήσει να τους στηρίζουν οικονομικά. Για τον λόγο αυτό ο Pepper είναι εξαιρετικά χρήσιμος, καθώς μπορεί να αναπληρώσει τη θέση του ιερέα στην κηδεία, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος ιερέας.

Ο Pepper φοράει το ράσο του βουδιστή και επίσης μπορεί να μεταδώσει ζωντανά την κηδεία για όσους δεν μπορούν να παραστούν.

 

Send this to a friend