Huawei Band 6: Smartband, ή smartwatch; | TheCaller Huawei Band 6: Smartband, ή smartwatch; - TheCaller

Αθήνα

30 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει ο μαραγκός που επισκεύασε τη σπασμένη πόρτα της μεζονέτας – «Είχε σπάσει από κάποιον που είχε πάρει φόρα»

TECH

Huawei Band 6: Smartband, ή smartwatch;

Βλέποντας το νέο Huawei Band 6 ο καθένας θα πίστευε ότι είναι μία νέα προσθήκη στη γκάμα των smartbands της Huawei, ωστόσο μία πιο προσεκτική ματιά μας έκανε να αναρωτηθούμε για το εάν πρέπει να το κατατάξουμε στα smartbands ή στα smartwatches.

Διότι μπορεί να μη μοιάζει με «έξυπνο» ρολόι, αλλά τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητές του σε αυτό παραπέμπουν.

Οθόνη

Η οθόνη του Huawei Band 6 έχει μέγεθος 1,47 ιντσών, τεχνολογία AMOLED FullView και ανάλυση 194 x 368 με 282 PPI, χαρακτηριστικά που πολύ δύσκολα θα βρείτε σε smartband. Στην πράξη είναι το ίδιο εύχρηστη με τις οθόνες των smartwatches, ίσως και περισσότερο από αρκετά από αυτά, καθώς η υψηλή αναλογία οθόνης προς σώμα (64%) δίνει στο χρήστη περισσότερα από τα δεδομένα που θα περίμενε. Μεγαλύτερες φωτογραφίες, περισσότερα στατιστικά άσκησης και συνεχής παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού μπορούν να εμφανιστούν με πολύ υψηλή λεπτομέρεια, ενώ ο χρήστης έχει περισσότερη ελευθερία να τα δείτε όλα, χάρη στα «έξυπνα» χειριστήρια αφής 4 κατευθύνσεων.

Η δε απεικόνιση του «εικαστικού» της οθόνης μπορεί να αλλάξει, όχι όμως μόνο στη βάση των οθονών που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή, αλλά μέσα από μία πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων ρολογιών που βρίσκονται στο HUAWEI Watch Face Store, και η οποία ανανεώνεται συνέχεια. Εάν πάλι ο χρήστης επιθυμεί ένα ακόμα πιο προσωπικό σχέδιο οθόνης, μπορεί να χρησιμοποιήσει μία δική του φωτογραφία.

Οι δυνατότητες

Οι δυνατότητες που κρύβει μέσα του το Huawei Band 6 είναι αυτές που το κάνουν να ξεχωρίζει από όλα σχεδόν τα smartbands, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή τους.

Μεταξύ των δυνατοτήτων περιλαμβάνονται:

– Η τεχνολογία παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού TruSeen 4.0, η οποία χρησιμοποιεί έναν οπτικό φακό και επεξεργασία δεδομένων που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί με ακρίβεια τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη24 ώρες την ημέρα. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τη συσκευή ώστε να ειδοποιείται αμέσως όταν ο καρδιακός του ρυθμός πέφτει κάτω ή αυξάνεται πάνω από τα ασφαλή επίπεδα.

– Η τεχνολογία ανίχνευσης του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα (SpO2), η οποία μπορεί να παρακολουθεί τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα του χρήστη 24 ώρες την ημέρα. Εάν πέσει πολύ χαμηλά, η ζώνη θα δονείται, οπότε ο χρήστης μπορεί να αφιερώσει χρόνο για να αναπνεύσει και να ανακτήσει την ισορροπία του.

Το ποσοστό κορεσμού οξυγόνου στο αίμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, απώλεια μνήμης, ακόμη και εγκεφαλική και καρδιακή βλάβη.

– Η τεχνολογία παρακολούθησης πίεσης TruRelax, η οποία όταν διαπιστώσει ότι η πίεση φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα προτρέπει το χρήστη να χρησιμοποιήσει τον ενσωματωμένο οδηγό εκπαίδευσης αναπνοής για να επιστρέψει σε μια χαλαρή, εστιασμένη κατάσταση.

– Η τεχνολογία TruSleep 2.0 που ανιχνεύει πότε ο χρήστης είναι ξύπνιος, και όταν βρίσκεται σε μία από τις 4 διαφορετικές καταστάσεις ύπνου (βαθύ ύπνο, ελαφρύ ύπνο, REM και ύπνο). Η συγκεκριμένη τεχνολογία διαθέτει, σύμφωνα με την εταιρεία, 96,3% βελτιωμένη ακρίβεια, και καταγράφει όχι μόνο πόσο έχει κοιμηθεί ο χρήστης, αλλά και την ποιότητα του ύπνου του. Μπορεί να εντοπίσει 6 μεγάλα προβλήματα ύπνου και να δώσει στο χρήστη περισσότερες από 200 προτάσεις βελτίωσης του ύπνου του.

– Η δυνατότητα διατήρησης και παρακολούθησης ημερολογίου του εμμηνορροϊκού κύκλου, με λήψη διακριτικών έγκαιρων υπενθυμίσεις για το πότε θα έρθει η περίοδος.

Βοηθός άσκησης και διαχείρισης κλήσεων – μηνυμάτων

Εκτός από τα παραπάνω, το νέο Huawei Band 6 λειτουργεί και ως ένας πολύτιμος βοηθός για την καθημερινή άσκηση του χρήστη, καθώς μπορεί να «κατανείμει» την άσκηση του χρήστη σε… 96 διαφορετικά είδη, και να του δώσει τη δυνατότητα να ορίσει 3 στόχους καθημερινής δραστηριότητας (βήματα, ενεργές ώρες και δραστηριότητα μέτριας έως υψηλής έντασης). Στη συνέχεια θα παρακολουθεί αυτόματα την πρόοδό του μέσω πολύχρωμων εντυπωσιακών «δαχτυλιδιών», και θα του δείχνει ενθαρρυντικές υπενθυμίσεις και ειδοποιήσεις όταν έχει επιτύχει τους στόχους του.

Όλα τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν και να αναλυθούν σε ευανάγνωστα γραφήματα, ώστε ο χρήστης να μπορεί να χαρτογραφήσει το «ταξίδι φυσικής κατάστασης» και να ορίσει στόχους που τον εμπνέουν.

Στα είδη της άσκησης περιλαμβάνεται και η κολύμβηση, μιας και η συσκευή είναι αδιάβροχη μέχρι και 50 μέτρα βάθος, ενώ η Huawei υποστηρίζει ότι η μπαταρία του Band 6 μπορεί να το κρατήσει «ζωντανό» μέχρι και 14 ημέρες. Η ίδια η μπαταρία φορτίζει με ένα «μαγνητικό» φορτιστή, ενώ η ταχύτητα φόρτισης είναι εντυπωσιακή, καθώς με 5 λεπτά φόρτισης αρκούν για λειτουργία… 2 ημερών.

Εκτός όμως από πολύτιμος βοηθός για την υγεία και τη φυσική κατάσταση, το νέο Huawei Band 6 είναι επίσης ένας πιο βολικός τρόπος διασύνδεσης με το τηλέφωνο του χρήστη, καθώς μπορεί να προβάλλει εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενημερώσεις καιρού, έλεγχο της μουσικής του χρήστη, καθώς και λήψη φωτογραφιών μέσω της κάμερας του τηλεφώνου, όλα από την άνεση του καρπού του χρήστη.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να κατεβάσει στο κινητό του την εφαρμογή «Huawei Health» (υπάρχει και στο Google Play και στο App Store της Apple). Στη συνέχεια, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες, συνδέει το κινητό του με το Band 6 και αποκτά πρόσβαση σε όλες τις παραπάνω λειτουργίες (και όχι μόνον).

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το νέο Huawei Band 6 διατίθεται με 4 διαφορετικά χρώματα λουριού που είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη φιλική προς το δέρμα, με προστασία UV από τον ήλιο, η οποία είναι ιδιαίτερα ελαφριά και ανθεκτική στη βρωμιά.

Η τιμή του είναι στα 59 ευρώ και κρίνεται ιδιαίτερα χαμηλή με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του.

Η διάθεσή του έχει ήδη ξεκινήσει μέσα από τις μεγάλες αλυσίδες πώλησης ειδών τεχνολογίας.

Όσοι βιαστείτε, θα το προλάβετε με δώρο μία ποιοτική καφέ τσάντα παραλίας Terra Nation IKA KOPU 29lt.

Καταλήγοντας

Το νέο Huawei Band 6 κάνει ένα σημαντικό «άλμα» δυνατοτήτων από τον κόσμο των smartbands στον κόσμο των smartwatches, ενσωματώνοντας πολλές δυνατότητες και χαρακτηριστικών των τελευταίων.

Είναι ιδανικό για τους χρήστες που θέλουν όλες τις δυνατότητες των smartbands αλλά «εμπλουτισμένες» με αρκετές δυνατότητες που μέχρι σήμερα συναντάμε στα smartwatches, αλλά δε θέλουν τον όγκο και το βάρος των τελευταίων. Σε κάθε περίπτωση, εκτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσα υπόσχεται.

Ροή Ειδήσεων

24/06/2021 | 20:55

Snik: Έκανε άνω-κάτω με τα «καμώματά» του την πρόβα των MAD VMA 2021 – Άλλαξε το πρόγραμμα εξαιτίας του

24/06/2021 | 20:55

Γιαννακόπουλος: «Δεν ασχολούμαι με τον Παναθηναϊκό- Όποιος θέλει, μπορεί να αγοράσει την ΚΑΕ»

24/06/2021 | 20:41

Σάκης Ρουβάς: Πώς αντέδρασε on camera οταν τον ρώτησαν για συνεργασία με τον Τριαντάφυλλο

24/06/2021 | 20:30

Κορονοϊός: ΠΟΥ – Ετήσιος εμβολιασμός για ηλικιωμένους – ευπαθείς, ανά δύο έτη για τον γενικό πληθυσμό

24/06/2021 | 20:22

Γλυκά Νερά: Tο twitter «πετσοκόβει» την Δημουλίδου για την απαράδεκτη ανάρτησή της

24/06/2021 | 20:20

Γλυκά Νερά: Οι αντιφάσεις του 32χρονου πιλότου – Ήξερε ακριβώς πως θα έπνιγε την Καρολάιν, σαν επαγγελματίας δολοφόνος 

24/06/2021 | 20:01

Πέτρος Κόκκαλης για Κλιματικό Νόμο: «Το κατεπείγον των καιρών δεν επιτρέπει ημίμετρες μη-λύσεις»

24/06/2021 | 19:57

Σάλμα Χάγιεκ: Το μεγάλο πρόβλημά της – «Το στήθος μου διαρκώς μεγαλώνει»

24/06/2021 | 19:49

Τραγωδία στο Μαϊάμι: Ένας νεκρός και 51 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση 12ώροφου κτιρίου

24/06/2021 | 19:48

Παναθηναϊκός Παρελθόν ο Κάτας

24/06/2021 | 19:36

Μονή Πετράκη: Δίωξη στον ιερέα για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή – Ζήτησε συγνώμη

24/06/2021 | 19:36

Κορονοϊός – Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει στην Ελλάδα- Πολύ εύκολη η μετάδοσή της μεταξύ των ανεμβολίαστων

24/06/2021 | 19:28

Κορονοϊός: Που εντοπίζονται οι μεταλλάξεις του στην χώρα μας

24/06/2021 | 19:20

Γλυκά Νερά: Η οικογένεια του 32χρονου πιλότου ζητάει από κοινού την επιμέλεια της Λυδίας με τους γονείς της Καρολάιν

24/06/2021 | 19:07

Μονή Πετράκη: Στον ανακριτή ο ιερέας δράστης της επίθεσης με βιτριόλι
HUAWEI Watch 3 Series: Oι πρωταθλητές των Smartwatch έφτασαν!
«Πόλεμος» κατά των crypto από την Κίνα – «Βυθίζεται» το bitcoin
Huawei Watch 3 Pro: Πέρα από τα «συνηθισμένα»
Η Τουρκία σχεδιάζει να στείλει ρόβερ στη Σελήνη έως το 2030 και αστροναύτη της στον ΔΔΣ
HUAWEI Watch 3 Series – Νέα εποχή στα wearables (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Microsoft: Πότε θα σταματήσει την υποστήριξη των Windows 10;