Αθήνα

20 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ξεσπά ο Γιάννης Ζουγανέλης: «Δεν γίνεται να γίνει πρότυπο της γυναίκας η κάθε τσόντα. Είναι δυνατόν τώρα;»

TECH

Huawei FreeBuds 4: Ποιότητα και χαρακτηριστικά σε ελκυστικό πακέτο

Ο χώρος των ασύρματων ακουστικών αποτελεί ένα πεδίο ιδιαίτερα σκληρής αντιπαράθεσης, στο οποίο παίρνουν μέρος αρκετοί μεγάλοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, αλλά και γνωστοί κατασκευαστές ποιοτικών αξεσουάρ για κινητά (και όχι μόνον).

Δείτε επίσης

FreeBuds 4i: Τα νέα ασύρματα ακουστικά της Huawei είναι ασυναγώνιστα σε ήχο και τιμή- Διαθέσιμα με δώρο ένα Huawei Band 4
HUAWEI FreeBuds 4: Τα πιο έξυπνα και άνετα wireless ακουστικά!

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, ανάλογα αυξάνονται και οι απαιτήσεις των χρηστών, ακόμα και από προϊόντα χαμηλής αξίας, οπότε είναι αναμενόμενο πως όσο ανεβαίνει η αξία των προϊόντων τόσο να ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις των υποψήφιων χρηστών.

Η Huawei έχει εδώ και καιρό μπει δυναμικά σε αυτή την προϊοντική κατηγορία, και μέχρι τώρα έχει αποσπάσει ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, οι οποίες βέβαια έχουν ανεβάσει και ανάλογα τον «πήχη» των απαιτήσεων των χρηστών.

Αυτές τις υψηλές απαιτήσεις έρχονται να ικανοποιήσουν (και με το παραπάνω, θα λέγαμε) τα νέα ασύρματα ακουστικά FreeBuds 4 της εταιρείας, τα οποία ενσωματώνουν ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, και έρχονται να αναβαθμίσουν την απόδοση των ήδη πολύ καλών FreeBuds 3 που είχε παρουσιάσει η εταιρεία πριν λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο τρόπος εφαρμογής των FreeBuds 4 είναι «Open-fit», ουσιαστικά δηλαδή «κρεμάει» στην κοιλότητα του αυτιού, χωρίς να μπαίνει «μέσα» σε αυτό (όπως κάνουν τα ακουστικά τύπου «In ear»). Αυτή η εφαρμογή έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, βασικότερο των οποίων είναι μη «καταπόνηση» του αυτιού με πολύωρη εφαρμογή, και το γεγονός ότι ο χρήστης δεν «αποκόβεται» από το εξωτερικό περιβάλλον και δε χρειάζεται να αφαιρέσει το ακουστικό για να ακούσει έναν συνομιλητή του, για παράδειγμα.

Η άνεση εφαρμογής των FreeBuds 4 αυξάνεται και από το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα ελαφριά, μόλις 4,1 γραμμάτια το καθένα. Ωστόσο η εταιρεία «εξέλιξε» ακόμα περισσότερο τον συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής, καθώς το κάθε ακουστικό χρησιμοποιεί προσαρμοστική τεχνολογία αντιστοίχισης αυτιών για να εντοπίσει το μοναδικό σχήμα στο αυτί του χρήστη και τον τρόπο με τον οποίο φοράει τα ακουστικά, και στη συνέχεια επιλέγει έξυπνα από μια ποικιλία τρόπων ακύρωσης θορύβου για να επιτύχει τη βέλτιστη μείωση ήχου χαμηλής συχνότητας.

Επίσης, η σχεδίαση ανοιχτής εφαρμογής επιτρέπει την παραμονή της πίεσης του αέρα στην εξισορρόπηση, διασφαλίζοντας παράλληλα την ακρόαση σημαντικών περιβαλλοντικών ήχων, για μια ασφαλέστερη, πιο άνετη εμπειρία φθοράς ακόμα και μετά από πολλές ώρες χρήσης.

Η Huawei σχεδίασε μία στρογγυλή θήκη φόρτισης, η οποία ταιριάζει ακριβώς στην παλάμη, ενώ το «ορθολογικό» και χωρίς γωνίες σχήμα της θα «προσαρμοστεί» καλύτερα σε έναν αποθηκευτικό χώρο ή κάποια τσέπη, όπως επίσης και στα αντικείμενα που ήδη θα υπάρχουν εκεί. Τόσο η ποιότητα κατασκευής των ακουστικών, όσο και αυτή της θήκης, δείχνει ιδιαίτερα ποιοτική και δε θα απογοητεύσει κανένα χρήστη.

Όμως η θήκη ενσωματώνει και άλλη μια καινοτομία, καθώς εκτός από τη μπαταρία που διαθέτει (και η οποία φορτίζει τα ακουστικά όταν είναι στη θήκη), έχει και τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, ως εναλλακτικό τρόπο φόρτισης πέρα από την υποδοχή USB – C που διαθέτει.

Ο χειρισμός των ακουστικών είναι άλλο ένα «δυνατό» σημείο των FreeBuds 4 καθώς η διαχείρισή τους γίνεται με 3 τρόπους, με διπλό σύντομο πάτημα, με μονό παρατεταμένο πάτημα, και με «ολίσθηση» προς τα επάνω ή προς τα κάτω.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποιά λειτουργία θα εκτελείται με κάθε τρόπο, ξεχωριστά για το κάθε ακουστικό, και όλα αυτά (αλλά και πολλά ακόμα) μπορούν να ρυθμιστούν από την εφαρμογή «Huawei AI Life» που διατίθεται για κινητά με λειτουργικό Android ή iOS.

Ο ήχος που αποδίδουν τα ακουστικά είναι ιδιαίτερα ποιοτικός, καθώς το κάθε ακουστικό είναι εξοπλισμένο με τον δικό του κινητήρα ενίσχυσης μπάσων για μεγαλύτερη δόνηση διαφράγματος, δημιουργώντας εντυπωσιακά βαθιά. Επιπλέον, η εφαρμογή «Huawei AI Life» προσφέρει και τη δυνατότητα χειροκίνητης διαμόρφωσης του ήχο ξεχωριστά για το κάθε ακουστικό, μέσα από ένα equalizer. Επιπλέον, το automatic noise cancellation (ANC) δείχνει ότι δουλεύει ιδιαίτερα αποδοτικά, και «κόβει» τους περισσότερους εξωτερικούς θορύβους όταν ο χρήστης συνομιλεί ή ακούει μουσική. Ο τρόπος εφαρμογής του ακουστικού στο αυτί εκ των πραγμάτων δε μπορεί να λειτουργήσει σε αυτό το θέμα τόσο αποδοτικά όσο ο τρόπος εφαρμογής των ακουστικών «In ear», και για το λόγο αυτό τα FreeBuds 4 ίσως να μην καλύψουν τους χρήστες που κινούνται κατά βάση σε αρκετά θορυβώδη περιβάλλοντα, αλλά αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει όλα τα ακουστικά με αυτό τον τρόπο εφαρμογής. Ωστόσο θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα FreeBuds 4 τα καταφέρνουν και υπό αυτές τις συνθήκες καλύτερα από την πλειοψηφία των ακουστικών αυτού του τύπου.

Σε ότι αφορά στη συνδεσιμότητα, συναντάμε μία ακόμα καινοτομία, καθώς τα FreeBuds 4 έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται με 2 συσκευές ταυτόχρονα. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ακούτε μια ταινία που παρακολουθείτε από το tablet, και εάν χτυπήσει το κινητό σας τα ακουστικά να αποσυνδεθούν αυτόματα από το tablet και να συνδεθούν μ ε το κινητό σας για να συνομιλήσετε, ενώ με τον τερματισμό της κλήσης να επανασυνδεθούν αυτόματα με το tablet για να συνεχίσετε την ακρόαση της ταινίας.

Όλα αυτά μπορούν να ρυθμιστούν από την εφαρμογή «Huawei AI Life», μέσα από την οποία μπορείτε και χειροκίνητα να διαχειριστείτε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με FreeBuds 4.

Σε ότι αφορά στους χρόνους αυτονομίας και φόρτισης, με το ANC εκτός λειτουργίας η αναπαραγωγή μουσικής με πλήρη φόρτιση (με χρήση της μπαταρίας των ακουστικών και της θήκης) μπορεί να φτάσει στις 22 ώρες, η αναπαραγωγή μουσικής από πλήρως φορτισμένα ακουστικά στις 4 ώρες, ενώ η γρήγορη φόρτιση 15 λεπτών επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικής για 2,5 ώρες.

Με το ANC ενεργό η αναπαραγωγή μουσικής με πλήρη φόρτιση μπορεί να φτάσει στις 14 ώρες και η αναπαραγωγή μουσικής από πλήρως φορτισμένα ακουστικά στις 2,5 ώρες.

Κόστος και συμπεράσματα

Η τιμή διάθεσης των FreeBuds 4 είναι 149 ευρώ, και με βάση την ποιότητα κατασκευής τους και την απόδοσή τους κρίνεται ανάλογη των προσδοκιών του χρήστη.

Θα πρέπει ωστόσο να ξεκαθαρίσουμε ότι ο τρόπος εφαρμογής στο αυτί τα καθιστούν μη κατάλληλα για ορισμένες χρήσεις, όπως, για παράδειγμα, η έντονη σωματική άσκηση με απότομες κλίσεις του κεφαλιού, καθώς σε αυτή την περίπτωση υπάρχει περίπτωση να φύγουν από τη θέση τους. Να επαναλάβουμε όμως ότι για αυτό δεν ευθύνονται τα ακουστικά, καθώς ο συγκεκριμένος τρόπος εφαρμογής εκ των πραγμάτων περιορίζει το εύρος χρήσεων σε όλα τα ακουστικά, προσφέρει όμως πολύ καλύτερη άνεση στην πολύωρη εφαρμογή τους.

Ροή Ειδήσεων

26/09/2021 | 00:00

Ελπιδοφόρος: Η κρίση ξεπεράστηκε – Δεν είχα πρόθεση να αναγνωρίσω το τουρκοκυπριακό κράτος

25/09/2021 | 23:49

J2US: Ο γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη εντυπωσίασε τους κριτές – Τι είπε ο ίδιος για τον πατέρα του! (vid)

25/09/2021 | 23:38

Επεισόδια στο Thessaloniki Pride! Άγνωστοι πέταξαν πέτρες στους συμμετέχοντες – Προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. (vids)

25/09/2021 | 23:27

Κατερίνα Λιόλιου – Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Δίδυμο-«φωτιά» στο J2US! (ΒΙΝΤΕΟ)

25/09/2021 | 23:13

Βασίλης Λεβέντης: Ραγδαία η επιδείνωση της υγείας του – Δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

25/09/2021 | 22:50

J2US – Ιωάννα Τούνη: Φαίνονταν τα… πάντα μέσα από το see through φόρεμά της – Τα “έπαιξαν” οι κριτές με την ερμηνεία της (vid)

25/09/2021 | 22:37

Δημοσκόπηση Marc: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στους ανεμβολίαστους – Δεύτερη η Ελληνική Λύση και τρίτο κόμμα η ΝΔ

25/09/2021 | 22:17

James Καφετζής: «Έσπασε» το συμβόλαιο και πήγε στο J2US – Τραγούδησαν… Τριαντάφυλλο με την Ειρήνη Παπαδοπούλου (vid)

25/09/2021 | 22:05

Δημοσκόπηση Marc: 11,4 μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Στο 6% το ΚΙΝΑΛ

25/09/2021 | 21:46

Ο Κώστας Σλούκας έγινε πατέρας – Η σύζυγός του γέννησε κοριτσάκι!

25/09/2021 | 21:36

H Κατερίνα Στικούδη με φουσκωμένη κοιλίτσα στο J2US: «Αν σπάσουν τα νερά, θα με τρέχεις Νίκο!» (vid)

25/09/2021 | 21:27

J2US – Κοκλώνης σε Βανδή: «Το καλοκαίρι χωρίσαμε και οι δυο αλλά είμαστε μια χαρά»-Η αμήχανη αντίδραση της Βανδή! (vid)

25/09/2021 | 21:14

Λευτέρης Πετρούνιας – Βασιλική Μιλλούση: Παντρεύτηκαν και με θρησκευτικό γάμο μετά τη βάφτιση των παιδιών τους (vid)

25/09/2021 | 20:49

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Βασίλης Λεβέντης – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορονοϊό

25/09/2021 | 20:46

Στρατηγική συνεργασία Ομίλων ΤΙΤΑΝ – ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για επενδύσεις στη διαχείριση απορριμμάτων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ίδιο φορτιστή για όλα τα κινητά
Ξεκινά η νέα εφαρμογή του Erasmus+ με την ενσωματωμένη ευρωπαϊκή φοιτητική κάρτα
iPhone 13: Η ζήτηση φαίνεται να δικαιώνει την Apple
Ηλεκτρονικές απάτες: Προσοχή! Κινδυνεύουν οι χρήστες ψηφιακών τραπεζικών δικτύων – Τι να προσέχετε
Προσοχή αν κάποιος έχει πρόσβαση στο Viber και γνωρίζει τον αριθμό της κάρτας σας – «Σαρώνουν» οι απάτες
HUAWEI: Ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια οι χρήστες του Harmony OS 2