Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Φαίη Σκορδά: Άφωνη με όσα είπε ο Γιάννης Μόρτζος στο Πρωινό για τις καταγγελίες και τον Πέτρο Φιλιππίδη

TECH

HUAWEI MatePad 11: Ένα tablet ή ένα laptop;

Μπορεί το μέγεθος της οθόνης των κινητών να τραβάει την… ανηφόρα «πλησιάζοντας» (σε ένα βαθμό) το μέγεθος των οθονών των tablet, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι τα τελευταία χάνουν σε χρησιμότητα.

Δείτε επίσης

HUAWEI FreeBuds 4: Τα πιο έξυπνα και άνετα wireless ακουστικά!
HUAWEI Watch 3 Series: Oι πρωταθλητές των Smartwatch έφτασαν!

Ίσα ίσα που η εξέλιξη της τεχνολογίας και η παραγωγή ακόμα πιο γρήγορων επεξεργαστών τους δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τη χρησιμότητά τους και να υποκαταστήσουν επάξια, σε πολλές περιπτώσεις, τα laptop, προσφέροντας τις ίδιες περίπου δυνατότητες με αυτά, σε σημαντικά όμως μικρότερο μέγεθος και βάρος.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και το MatePad 11 της HUAWEI, το οποίο εκτός από ένα tablet με κορυφαία χαρακτηριστικά, μπορεί να αποτελέσει και ένα πολύ καλό «υποκατάστατο» ενός laptop.

Είναι το πρώτο που διαθέτει οθόνη που υποστηρίζει refresh rate 120 Hz, για πιο εντυπωσιακά γραφικά και πιο γρήγορη απόκριση από ποτέ, ενώ το λειτουργικό HarmonyOS της HUAWEI υπόσχεται ευκολία χρήσης και ένα ευχάριστο και εργονομικό περιβάλλον που θα βοηθήσει το χρήστη στις εργασίες του.

Επιπλέον, το HUAWEI MatePad 11 είναι εξοπλισμένο με την κατάλληλη τεχνολογία για να μπορεί να αξιοποιεί και τις δυνατότητες άλλων συσκευών -από smartphone έως υπολογιστές- για περισσότερη δημιουργικότητα και παραγωγικότητα.

Ακόμα, είναι εξοπλισμένο με το HUAWEI M-Pencil 2ης γενιάς, το οποίο συνεργάζεται άψογα με την οθόνη, με ιδιαίτερα χαμηλό delay στα 2ms, προσφέροντας πιο smart και πιο φυσική διαδραστική εμπειρία χειρόγραφου στους χρήστες.

«Λεία» εικόνα, υψηλή απόδοση

Το νέο HUAWEI MatePad 11 είναι το πρώτο tablet της Huawei που υποστηρίζει refresh rate 120 Hz. Λειτουργώντας με υψηλότερο refresh rate από πολλά tablet στην αγορά, το νεότερο HUAWEI MatePad παραδίδει ιδιαίτερα «ρευστά» γραφικά όταν προβάλλει ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου.

Για βίντεο και παιχνίδια με υψηλό frame rate, οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν καλύτερη εικόνα με περισσότερες λεπτομέρειες και να «βυθιστούν» σε «ρευστά» γραφικά. Κατά το scrolling σε ιστοσελίδες και έγγραφα, για παράδειγμα, το περιεχόμενο φορτώνεται γρήγορα. Χάρη στο εντυπωσιακό refresh rate της οθόνης, το tablet επιτρέπει επίσης ιδιαίτερα υψηλή απόκριση στο χειρόγραφο. Η τεχνολογία προσαρμογής του frame rate βοηθά επιπλέον στην εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας.

Νέα επιφάνεια εργασίας

Η επιφάνεια εργασίας του HUAWEI MatePad 11 διαθέτει καινούριο design, το οποίο εμφανίζει τις πιο σημαντικές πληροφορίες σε ένα καθαρό, οργανωμένο περιβάλλον χρήσης. Το νέο Bottom Dock δείχνει τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες και πρόσφατα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές, προκειμένου οι χρήστες να εντοπίζουν εύκολα τις εφαρμογές τους χωρίς ταλαιπωρία.

Τα νέα Service Widgets μπορούν επίσης να εμφανίζουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και να επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες της εφαρμογής χωρίς να ανοίγουν οι ίδιοι τις εφαρμογές. Αυτά τα widgets μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε και είναι επίσης πλήρως προσαρμόσιμα, ώστε οι χρήστες να εξατομικεύουν τη συσκευή τους σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Η λειτουργία Multi-screen Collaboration επιτρέπει πλέον σε tablet και υπολογιστή να αλληλεπιδρούν, προσφέροντας τρεις λειτουργίες που επιτρέπουν στις συσκευές να συνεργάζονται με νέους τρόπους.

Η λειτουργία Mirror επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν την οθόνη του υπολογιστή στο tablet, μετατρέποντας το tablet σε επιφάνεια σχεδίασης που μπορεί να συνδυαστεί με το HUAWEI M-Pencil (2ης γενιάς) για γρήγορα σκίτσα και λεπτεπίλεπτα καλλιγραφικά έργα.

Οι εργαζόμενοι στο γραφείο μπορούν να επωφεληθούν από τη λειτουργία Extend Mode και να αποκτήσουν μια δεύτερη οθόνη για τον υπολογιστή, απολαμβάνοντας ακόμη μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας.

Η καινοτόμος λειτουργία Collaborate Mode επιτρέπει πραγματική αλληλεπίδραση μεταξύ του HarmonyOS 2 και των Windows, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταφέρουν περιεχόμενο όπως κείμενο, εικόνες και έγγραφα μεταξύ συνδεδεμένων συσκευών με ένα απλό drag & drop.

Παράλληλα με τη λειτουργία Multi-screen Collaboration, η νέα λειτουργία Multi-Window υποστηρίζει ταυτόχρονα την εμφάνιση έως και τεσσάρων εφαρμογών. Υποστηρίζει επίσης δύο ταυτόχρονα ενεργά παράθυρα (floating windows) για πιο αποτελεσματικό multi-tasking. Όταν δεν χρειάζονται, τα παράθυρα μπορούν να αποθηκευτούν στο App Bubble για εύκολη πρόσβαση όποτε προκύψει ανάγκη.

Ακόμα, το αναβαθμισμένο App Multiplier επιτρέπει την εκτέλεση δύο εργασιών ξεχωριστά σε μία εφαρμογή, χάρη στη νέα λειτουργία κλειδώματος παραθύρου που υποστηρίζει παράλληλες και ανεξάρτητες λειτουργίες στα δύο παράθυρα.

Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή αγορών, μπορείτε να ανοίξετε ξεχωριστά παράθυρα για δύο διαφορετικά προϊόντα και να τα συγκρίνετε. Ή μπορείτε να γράψετε ένα email στο αριστερό παράθυρο και να απαντήσετε στα μηνύματά σας στο δεξί παράθυρο, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα της εργασίας σας. Από τον Ιούνιο του 2021, σχεδόν 4.000 εφαρμογές έχουν υιοθετήσει το App Multiplier για να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών τους στο tablet.

HUAWEI M-Pencil 2ης γενιάς

Το νέο HUAWEI MatePad 11 είναι συμβατό με το HUAWEI M-Pencil (2ης γενιάς), τη γραφίδα της Huawei η οποία έχει αναβαθμιστεί για να βοηθήσει τους χρήστες να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους. Το HUAWEI M-Pencil 2ης γενιάς διαθέτει μια νέα μύτη με επένδυση από πλατίνα, εμφανίζει εξαιρετικά χαμηλό delay και υποστηρίζει 4.096 επίπεδα ευαισθησίας στην πίεση.

Σε συνδυασμό με το HUAWEI MatePad 11, το HUAWEI M-Pencil (2ης γενιάς) έχει χαμηλό delay έως και 2ms, το οποίο μαζί με το υψηλό refresh rate της οθόνης FullView προσφέρει τόσο αποκριτική, συνεπή και αυθεντική εμπειρία γραφής που δεν συναντά κανείς σε κανένα άλλο tablet της αγοράς.

Η σύνδεση και η φόρτιση της γραφίδας με το tablet είναι επίσης πιο εύκολη όσο ποτέ. Οι χρήστες χρειάζεται μόνο να μετακινήσουν τη γραφίδα δίπλα στο HUAWEI MatePad 11 για να το συνδέσουν μαγνητικά και να ξεκινήσουν και τις δύο διαδικασίες. Το νέο HUAWEI M-Pencil (2ης γενιάς) υποστηρίζει ένα εύρος καινοτόμων λειτουργιών αλληλεπίδρασης, συμπεριλαμβανομένου του HUAWEI FreeScript, το οποίο μετατρέπει σε πραγματικό χρόνο το χειρόγραφο σε ψηφιακό κείμενο. Υποστηρίζει επίσης διπλό πάτημα, έτσι ώστε η γραφίδα να λειτουργεί και ως γόμα, Instant Shape, Instant Table και άλλα.

Τετρακάναλο ηχοσύστημα

Το νέο HUAWEI MatePad 11 προσφέρει υψηλής ποιότητας εμπειρία ήχου με ηχοσύστημα τετραπλών ηχείων και τεσσάρων καναλιών. Το ισχυρό ενσωματωμένο ηχοσύστημα προσφέρει γεμάτο ήχο, ενώ έχει σχεδιαστεί και ρυθμιστεί από τους εξειδικευμένους ηχολήπτες της Harman / Kardon.

Διάθεση και κόστος

Tο HUAWEI MatePad 11 διατίθεται στην τιμή των 449 ευρώ στα καταστήματα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ, Public, MediaMarkt, WIND, Electronet, You.gr, WelcomeStores, Euronics και Expert Hellas από 2 Σεπτεμβρίου έως και 16 Σεπτεμβρίου, ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, με δώρο το M-Pencil και το Magnetic Keyboard

Ροή Ειδήσεων

28/09/2021 | 00:00

Μυτιλήνη: O Ιερέας του Μεσαγρού τρέχει με το ράσο του σε αγώνες και κερδίζει μετάλλια (ΒΙΝΤΕΟ)

27/09/2021 | 23:28

Σεισμός στην Κρήτη: Νέος ισχυρός μετασεισμός

27/09/2021 | 23:14

Νίκος Ανδρουλάκης: Ερώτηση προς την Ε.Ε. για την άμεση στήριξη των πληγέντων από τον σεισμό στο Ηράκλειο

27/09/2021 | 23:06

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας εάν υπάρξει νέα αγορά S-400

27/09/2021 | 22:53

Νέα φωτογραφία της Μαρίας Σάκκαρη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Ήταν συναρπαστική εβδομάδα»

27/09/2021 | 22:47

H Pfizer ξεκινά κλινική δοκιμή για προληπτική χρήση του χαπιού της κατά της Covid – Θα λαμβάνεται από το στόμα με ένα ποτήρι νερό

27/09/2021 | 22:37

ΗΠΑ: Θετικός στην Covid-19 ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις

27/09/2021 | 22:35

Θρήνος στην Πάτρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε ποδηλάτη

27/09/2021 | 22:25

Άγριες Μέλισσες: Η συγκλονιστική σκηνή της ανακοίνωσης του πραξικοπήματος – «Ανατρίχιασε» το twitter

27/09/2021 | 22:13

GNTM: Ευτράπελο σε φωτογράφιση – Γλίστρησε η Ιωάννα από τις σαπουνάδες (ΒΙΝΤΕΟ)

27/09/2021 | 22:02

Σασμός: «Έξαλλο» το twitter με τον Αστέρη – «Πες την αλήθεια και μη την τυραννάς»

27/09/2021 | 21:53

Super League: Μεγάλο διπλό του Άρη στο Περιστέρι (ΒΙΝΤΕΟ)

27/09/2021 | 21:34

Άκης Πετρετζίκης: Το καυτό φιλί στη νύφη, το εντυπωσιακό νυφικό και η λαμπερή είσοδος στη δεξίωση

27/09/2021 | 21:33

Μητσοτάκης: «Κατευθυνόμαστε προς μια ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας» (ΒΙΝΤΕΟ)

27/09/2021 | 21:23

Συνέντευξη του πρωθυπουργού μέσα από το Μουσείο του Λούβρου (BINTEO)
Η HUAWEI καλωσορίζει την εφαρμογή G App για το πρόγραμμα πιστότητας του ΓΕΡΜΑΝΟΥ στο HUAWEI AppGallery, μαζί με μία μοναδική προσφορά
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ίδιο φορτιστή για όλα τα κινητά
Ξεκινά η νέα εφαρμογή του Erasmus+ με την ενσωματωμένη ευρωπαϊκή φοιτητική κάρτα
iPhone 13: Η ζήτηση φαίνεται να δικαιώνει την Apple
Ηλεκτρονικές απάτες: Προσοχή! Κινδυνεύουν οι χρήστες ψηφιακών τραπεζικών δικτύων – Τι να προσέχετε
Προσοχή αν κάποιος έχει πρόσβαση στο Viber και γνωρίζει τον αριθμό της κάρτας σας – «Σαρώνουν» οι απάτες