• Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου
  • 05:43

Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

Η 2η πιο ακριβή χώρα στην ΕΕ η Ελλάδα στις χρεώσεις συνδέσεων σταθερού Ίντερνετ

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στις ονομαστικές χρεώσεις ευρυζωνικών συνδέσεων σταθερού Ίντερνετ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στις ονομαστικές χρεώσεις ευρυζωνικών συνδέσεων σταθερού Ίντερνετ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Κομισιόν, η Ελλάδα έχει, κατά μέσο όρο, τις πιο υψηλές χρεώσεις μετά το Βέλγιο.

Τα κράτη-μέλη χωρίζονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες, με την πρώτη να περιλαμβάνει τις «φθηνές» χώρες της Ε.Ε., τη δεύτερη «τις σχετικά φθηνές», την τρίτη τις «σχετικά ακριβές» και την τέταρτη τις «ακριβές» χώρες.

Ανάλογα με το εξεταζόμενο πακέτο υπηρεσιών, η χώρα μας συγκαταλέγεται, κατά περίπτωση, είτε στην τέταρτη, είτε στην τρίτη. 8.11.2019 Τι ψάχνουν οι Έλληνες στο Ίντερνετ: Δικτυωμένα 8 στα 10 νοικοκυριά Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πιο ακριβές χώρες της ΕΕ στις χρεώσεις ευρυζωνικού Internet σταθερής, είναι οι ίδιες αυτές που έχουν και τις πιο αργές συνδέσεις. Στο τέλος του 2018, Βέλγιο, Ελλάδα, Κύπρος και Ιρλανδία δεν προσέφεραν συνδέσεις ταχυτήτων 1 Gbps - και Ελλάδα και Κύπρος δεν διέθεταν καν συνδέσεις με ταχύτητα άνω των 200 Μbps.

Σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες προσφερόμενων πακέτων (απλή σύνδεση, διπλό ή τριπλό πακέτο) είναι πιο ακριβή από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Ανάλογα με το είδος σύνδεσης μεταβάλλονται και οι αποκλίσεις. Παραδείγματος χάριν, πακέτα που περιλαμβάνουν συνδέσεις ταχυτήτων 30 έως 100 Mbps, η απόκλιση της χώρας μας από τον μέσο όρο της ΕΕ κυμαίνεται από 20% έως και 60%.

Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πιο ακριβές χώρες όσο αυξάνεται η ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Στα πακέτα που περιλαμβάνουν συνδέσεις άνω των 100 (και έως 200 Mbps) η Ελλάδα είναι συνήθως η πιο ακριβή και οι αποκλίσεις διευρύνονται.

Send this to a friend