Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η απάντηση της Huawei στην Google: «Θα συνεχίσουμε να παράσχουμε την καλύτερη εμπειρία παγκοσμίως»

Μετά την ανακοίνωση της Google, ότι θα θέσει σε εφαρμογή περιορισμούς στις αναβαθμίσεις Android για τη Huawei, η κινεζική εταιρεία δεν άργησε να δώσει να την απάντησή της.

Μετά την ανακοίνωση της Google, ότι θα θέσει σε εφαρμογή περιορισμούς στις αναβαθμίσεις Android για τη Huawei, η κινεζική εταιρεία δεν άργησε να δώσει να την απάντησή της.

Η Huawei ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμίσεις ασφάλειας και υπηρεσίες για τα smartphones και τα tablets της, μετά τον αποκλεισμό της από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις της Google στο λειτουργικό της σύστημα Android.

Ωστόσο, η εταιρία δεν διευκρίνισε τι θα συμβεί με τα τηλέφωνα που θα πουλήσει στο μέλλον, που είναι απίθανο να έχουν πρόσβαση στις δημοφιλείς υπηρεσίες της Google όπως το gmail, το YouTube και το Chrome, εκτός αν εξασφαλίσει ειδική άδεια.

«Η Huawei θα συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμίσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after-sales σε όλα τα υφιστάμενα προϊόντα smartphone και tablet Huawei και Honor, καλύπτοντας αυτά που έχουν πουληθεί και που είναι παγκοσμίως σε στοκ», ανέφερε εκπρόσωπος της Huawei.

«Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε ένα ασφαλές και βιώσιμο λειτουργικό οικοσύστημα, προκειμένου να παράσχουμε την καλύτερη εμπειρία για όλους τους χρήστες παγκοσμίως», συνέχισε στην απάντησή της η Huawei, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία κατασκευής smartphones, μετά τη Samsung και στοχεύει να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Παρόλο που οι συσκευές της Huawei στην κινεζική αγορά δεν έχουν εφαρμογές Google, η κίνηση αυτή θα πλήξει σημαντικά τη δημοτικότητα της εταιρίας σε καταναλωτές εκτός Κίνας.

Περίπου το ήμισυ των 208 εκατ. τηλεφώνων Huawei που διατέθηκαν στην αγορά το 2018 πήγαν εκτός Κίνας και η Ευρώπη είναι η σημαντικότερη αγορά του εξωτερικού, όπου οι συσκευές της κατέχουν αυτή τη στιγμή μερίδιο αγοράς 29%, σύμφωνα με την εταιρία τεχνολογικών ερευνών IDC.

Send this to a friend