Αθήνα

15 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μέγκαν Μαρκλ: Ρατσισμός στο Παλάτι, ήθελα να αυτοκτονήσω – Η Κέιτ με έκανε να κλάψω πριν τον γάμο

TECH

Η Google θα παρουσιάσει αυτόματη διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης, τοποθεσίας και browsing

Η διαγραφή προσωπικών δεδομένων που έχει στην κατοχή της η Google, για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών...

Η επίσημη ανακοίνωση της Google αναφέρεται στον σχεδιασμό ανάπτυξης μιας νέας λειτουργίας, που θα επιτρέπει στους χρήστες να διαγράψουν αυτόματα από τους λογαριασμούς τους τα δεδομένα τοποθεσίας, περιήγησης και ιστορικού αναζήτησης.

σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να διαγράψουν αυτόματα τα δεδομένα τοποθεσίας, περιήγησης και ιστορικού αναζήτησης από τους λογαριασμούς τους.

Όπως αναφέρει το insomnia.gr, η λειτουργία θα εμφανίζεται στην ενότητα ρυθμίσεων του λογαριασμού κάθε χρήστη και  θα επιτρέπει την ενεργοποίηση της αυτόματης διαγραφής αυτών των δεδομένων μετά από τρεις ή 18 μήνες. Μέχρι σήμερα, η Google δίνει τη δυνατότητα διαγραφής των δεδομένων αυτών σε όσους επισκεφθούν τη σχετική σελίδα, αλλά και να απενεργοποιήσουν εντελώς τη δυνατότητα. Στην τελευταία όμως περίπτωση, ο χρήστης θα αντιμετωπίσει προβλήματα στη βέλτιστη χρήση των υπηρεσιών της Google όπου χωρίς τα συγκεκριμένα δεδομένα, οι προτάσεις της Google δεν μπορεί να είναι οι βέλτιστες.

[inline_article order=”1″]

Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι προτάσεις για εστιατόρια που μπορείτε να επισκεφθείτε ανά περιοχή, ή η συνέχεια μιας αναζήτησης που έχετε ήδη ξεκινήσει. Ακόμα, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση, θα διαγράφεται αυτόματα και το ιστορικό επισκέψεων μέσω του Chrome browser, αλλά και το ιστορικό αναζητήσεων στον υπολογιστή ή στο smartphone σας διαφόρων τοποθεσιών που αναζητήσετε στα Google Maps.

Όπως γίνεται κατανοητό από την ανακοίνωση, η Google θα επεκτείνει την αυτόματη διαγραφή δεδομένων του χρήστη και για άλλες υπηρεσίες, χωρίς να γνωρίζουμε για την ώρα λεπτομέρειες.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η Google την τιμά με το Doodle της
Twitter: Πώς οι χρήστες θα ακυρώνουν ένα tweet
COSMOTE 5G: Το μεγαλύτερο 5G δίκτυο με 90% πληθυσμιακή κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
«Αποτυπώματα» λιωμένου πάγου στον Άρη- Για ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής, κάνουν λόγο οι ερευνητές (BINTEO)
Messenger: «Έπεσε» η υπηρεσία μηνυμάτων του Facebook
Clubhouse: Η εφαρμογή για την οποία μιλούν όλοι