Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Η Microsoft παρουσίασε τη νέα γενιά Xbox - Πότε θα κυκλοφορήσει (vid)

Η Microsoft παρουσίασε τη νέα κονσόλα της XBOX, προς το παρόν γνωστή ως Project Scarlett, στη διάρκεια της έκθεσης παιγνιδιών Ε3 στο Λος Άντζελες.

Η Microsoft παρουσίασε τη νέα κονσόλα της XBOX, προς το παρόν γνωστή ως Project Scarlett, στη διάρκεια της έκθεσης παιγνιδιών Ε3 στο Λος Άντζελες.

Η νέα παιχνιδομηχανή θα έχει τετραπλάσια ισχύ σε σχέση με τη σημερινή Xbox One Χ, χάρη στο νέο ισχυρότερο επεξεργαστή της AMD. Θα εμφανίζει έως 120 «καρέ» το δευτερόλεπτο (διπλάσια από τη μέση τηλεόραση) και θα ενσωματώνει δίσκο στερεάς κατάστασης (SSD), ώστε να φορτώνονται πιο γρήγορα τα παιχνίδια, ενώ θα παρέχει ανάλυση έως 8Κ.

Μαζί με τη νέα κονσόλα, που θα διατίθεται στην αγορά στο τέλος του 2020, θα κυκλοφορήσει και η νέα έκδοση του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Halo Infinite της Microsoft. Έκπληξη προκάλεσε η παρουσία του ηθοποιού Κιάνου Ριβς, ο οποίος αποκάλυψε ότι το παιγνίδι Cyberpunk 2077, στο οποίο εμφανίζεται και ο ίδιος, θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Απρίλιο του 2020.

Σύμφωνα με το BBC και το Reuters, η Microsoft ανακοίνωσε, επίσης ότι η νέα online υπηρεσία της βιντεοπαιχνιδιών Project xCloud θα αρχίσει δοκιμαστικά φέτος τον Οκτώβριο. Η ανταγωνίστρια Alphabet (μητρική της Google) έκανε γνωστό ότι η δική της υπηρεσία game-streaming Stadia, που θα προσφέρει online παιγνίδια με ανάλυση 4Κ, θα ξεκινήσει το Νοέμβριο, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- ανάλογη υπηρεσία στο υπολογιστικό «νέφος» ετοιμάζει και η Amazon.

Send this to a friend