Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Η εκδίκηση του Βόσκαρη μέσα από τη φυλακή – Καρφώνει τον Δούκα πώς σκότωσε τον Γιώργη Σταμίρη!

TECH

Κι όμως! Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Google χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό

Τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούνται από τον αμερικανικό στρατό για ένα από τα προγράμματά τους που αφορούν σε ανάλυση βίντεο από drones, προκαλώντας

Τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούνται από τον αμερικανικό στρατό για ένα από τα προγράμματά τους που αφορούν σε ανάλυση βίντεο από drones, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας.

Η αποκάλυψη ήρθε μετά από δημοσίευμα του Gizmodo. Σύμφωνα με τον Guardian, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Google, TensorFlow, χρησιμοποιείται από το αμερικανικό Πεντάγωνο στο πλαίσιο του Project Maven, το οποίο ανακοινώθηκε τον προηγούμενο Ιούλιο πως χρησιμοποιεί αλγορίθμους υπολογιστή για να ταυτοποιεί αντικείμενα ενδιαφέροντος από «τεράστιους όγκους κινούμενων ή ακίνητων εικόνων», μέσω drones.

Χρησιμοποιείται δηλαδή για να αναλύει βίντεο που έχουν ληφθεί από drones, να εντοπίζει αντικείμενα ενδιαφέροντος και να τα ταυτοποιεί ώστε στη συνέχεια να τα αναλύσει κάποιος άνθρωπο.

Ο Drew Cukor, επικεφαλής της ομάδας αλγορίθμων πολεμικών επιχειρήσεων του Πενταγώνου, είχε αναφέρει τον περασμένο Ιούλιο ότι «άνθρωποι και υπολογιστές μπορούν να συνεργαστούν ώστε να αυξήσουν την ικανότητα των όπλων να εντοπίζουν αντικείμενα. Στόχος μας είναι ένας αναλυτής να μπορεί να κάνει δύο ή τρεις φορές περισσότερη δουλειά από ό,τι τώρα».

Το Project Maven λέγεται πως ήδη έχει χρησιμοποιηθεί σε δράσεις ενάντια του Ισλαμικού Κράτους.

Εκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και ότι η τεχνολογία αυτή ταυτοποιεί αντικείμενα για να τα αναλύσει στη συνέχεια κάποιος άνθρωπος, τονίζοντας ότι δεν χρησιμοποιείται για επιθετικούς σκοπούς.

Ωστόσο, πολλοί εργαζόμενοι στη Google εξέφρασαν στο Gizmodo τις αντιρρήσεις τους για το πώς χρησιμοποιείται η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Η ίδια η Google υποστηρίζει ότι «η χρήση του machine learning εγείρει ερωτήματα και ανησυχίες. Συζητάμε στο εσωτερικό μας διαρκώς το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε πολιτικές και κανόνες για την ανάπτυξη και τη χρήση των τεχνολογιών machine learning».

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Guardian, τόσο ο πρώην επικεφαλής της Google, Eric Schmidt, όπως και το στέλεχος της εταιρείας, Milo Medin είναι μέλη του Συμβουλίου Καινοτομίας στην Άμυνα, που δίνουν συμβουλές στο Πεντάγωνο για συστήματα cloud.

Facebook: Διαρροή προσωπικών δεδομένων – Οδηγίες για να δείτε αν διέρρευσαν στοιχεία σας
FreeBuds 4i: Τα νέα ασύρματα ακουστικά της Huawei είναι ασυναγώνιστα σε ήχο και τιμή- Διαθέσιμα με δώρο ένα Huawei Band 4
Facebook: Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσετε εάν ο λογαριασμός σας παραβιάστηκε; – «Εκτεθειμένοι» 620.000 Έλληνες
Huawei: Συνεχίζει δυναμικά την πορεία της το 2021- Τα επόμενά της βήματα
LG: Αποσύρεται από την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας
Facebook: Διέρρευσαν στοιχεία 500 εκατ. χρηστών σε forum για χάκερς – 716.000 είναι από την Ελλάδα