Αθήνα

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Τέλη Μαΐου θα δούμε μια τρομακτική έκρηξη των θανάτων

TECH

Instagram: «Έρχεται» επιλογή για τους χρήστες – Αν θέλουν θα βλέπουν τα like

Έγινε γνωστό ότι το Instagram ετοιμάζει νέα λειτουργία, όπου θα επιτρέπει στον χρήστη να αποφασίσει εάν θέλει να κρύψει τα like στις δικές τους αναρτήσεις από άτομα που τον ακολουθούν.

Μάλιστα, η δυνατότητα θα τεθεί πιλοτικά σε εφαρμογή ενώ οι instagrammers θα μπορούν επίσης να αποφασίσουν να διατηρήσουν την αρχική λειτουργία, η οποία επιτρέπει στα ike να φαίνονται.

Το Instagram άρχισε να δοκιμάζει την επιλογή απόκρυψης των like σε δημοσιεύσεις το 2019, αρχικά στον Καναδά και αργότερα σε όλο τον κόσμο.

Ενώ οι ακόλουθοι ενός λογαριασμού δεν μπορούσαν να δουν τον συνολικό αριθμό των like που έπαιρνε μια ανάρτηση, ο κάτοχος του λογαριασμού μπορούσε, διευκρίνισε τότε το Instagram. Όσοι έβλεπαν την ανάρτηση μπορούσαν να κλικάρουν και να δουν τη λίστα με όσους πάτησαν like, αλλά δεν θα μπορούσαν να δουν τον συνολικό αριθμό.

Το δοκιμαστικό αυτό έγινε προκειμένου να καταλάβουν οι ειδικοί αν αυτή η έλλειψη του αριθμού των like μειώνει κάποια πίεση για τους χρήστες όταν δημοσιεύουν στην πλατφόρμα, δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook, όπου ανήκει το Instagram.

Σημειώνεται ότι οι επισημάνσεις του like, που εμφανίζονται ως καρδιές στο Instagram, αποτελούν βασική «μονάδα μέτρησης» στην πλατφόρμα.

Την ίδια ώρα όμως, έχουν κάνει κάποιους χρήστες να συνδέσουν την αυτοεκτίμησή τους με τον αριθμό των like, που λαμβάνουν από τους ακολούθους τους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, το Instagram έκρυψε τον αριθμό των like από ορισμένους χρήστες, όταν η εταιρεία επέκτεινε κατά λάθος τη δοκιμή αυτής της λειτουργίας.

Ως αποτέλεσμα αυτού, ήταν αρκετοί χρήστες του Instagram να αναφέρουν ότι παρατήρησαν αλλαγές στα προφίλ τους. Αντί για τον αριθμό των like έβλεπαν τη φράση «[όνομα χρήστη] και άλλοι» δίπλα σε μια καρδιά.

HONOR Band 6: Φορητή συσκευή άθλησης καρπού
Twitter: «Alert» στους χρήστες – Τιμωρία για όποιον «ανεβάσει» προσβλητική ανάρτηση
Zoom: Ο ιδρυτής του παραδέχτηκε ότι κουράστηκε και ο ίδιος από τις τηλεδιασκέψεις
SpaceX: Προσεδαφίστηκε επιτυχώς το Starship- Είχαν προηγηθεί 4 ανεπιτυχείς προσπάθειες
Dell: Γιατί πρέπει να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας
Samsung Galaxy S8: Θα λάβει το τελευταίο update 4 χρόνια μετά