Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λιγνάδης: «Χρησιμοποιούσε βωμολοχίες μπροστά σε πάρα πολλά παιδιά – Eίχε ειπωθεί ένα “αστείο” πως… εγώ είμαι μεγάλος για εκείνον» (vid)»

TECH

Messenger: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε

Αν θέλεις λοιπόν να προφυλάξεις τα προσωπικά σου δεδομένα κατά τη διάρκεια συνομιλιών σε ψηφιακές εφαρμογές, ίσως είναι καλή ιδέα να προτιμήσεις κάποια άλλη εφαρμογή αντί του Messenger.

Δείτε επίσης

WhatsApp: Ή μοιράζεστε τα δεδομένα με το Facebook, ή… αντίο

Τους τελευταίους μήνες, οι συζητήσεις τόσο για την ελευθερία του λόγου σε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης όσο και για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του κάθε χρήστη, έχει «ανάψει». Η αλήθεια είναι ότι τα όρια της ατομικής ελευθερίας στα social media είναι δυσδιάκριτα και αυτά τα όρια φαίνεται πως έχουν καταπατηθεί οριστικά στην πλατφόρμα του Messenger.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το Entrepreneur, το μεγαλύτερο αβαντάζ του WhatsApp σε σχέση με άλλες πλατφόρμες ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων, είναι το γεγονός ότι μέσω της ομοιόμορφης κρυπτογράφησης των δεδομένων, χαρίζει πλήρη ιδιωτικότητα στις συνομιλίες. Ούτε οι κλήσεις, ούτε οι συνομιλίες μηνυμάτων μέσω Whatsapp μπορούν να γίνουν προϊόν επίβλεψης από τρίτα πρόσωπα, ούτε το Facebook μπορεί να «δει» τι έχεις στείλει στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, έστω κι αν η πολιτική του να μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών με το Facebook εξαγρίωσε εσχάτως τους χρήστες τους. Σε ό,τι αφορά ωστόσο την ιδιωτικότητα των μηνυμάτων, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με το Messenger.

Η περίπτωση του Messenger

Είναι μια εφαρμογή που στην καθημερινότητά μας εντός των social media, πάει «πακέτο» με τον λογαριασμό μας στο Facebook και γι’αυτό έχει υπάρξει πιο δημοφιλής από κάθε άλλη. Όμως, στο Messenger δεν προβλέπεται η ίδιας μορφής κρυπτογράφηση με αυτή του WhatsApp, άρα οι συζητήσεις είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε κάθε είδους «μάτια» που αναζητούν πληροφορίες ατομικών δεδομένων.

Εντούτοις, με την ενεργοποίηση της μυστικής συνομιλίας, ο κάθε χρήστης μπορεί να προφυλάσσει τις επικοινωνίες του με άλλα άτομα μέσα στο Messenger. Αξίζει να τονίσουμε πως η λειτουργία της μυστικής συνομιλίας προβλέπεται μόνο για συζητήσεις ανάμεσα σε δυο άτομα και όχι εντός ομάδων. Αν θέλεις λοιπόν να προφυλάξεις τα προσωπικά σου δεδομένα κατά τη διάρκεια συνομιλιών σε ψηφιακές εφαρμογές, ίσως είναι καλή ιδέα να προτιμήσεις κάποια άλλη εφαρμογή αντί του Messenger.

πηγή: oneman.gr

«Αποτυπώματα» λιωμένου πάγου στον Άρη- Για ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής, κάνουν λόγο οι ερευνητές (BINTEO)
Messenger: «Έπεσε» η υπηρεσία μηνυμάτων του Facebook
Clubhouse: Η εφαρμογή για την οποία μιλούν όλοι
NASA: Νέο βίντεο από την ιστορική προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη
NASA: Νέες συγκλονιστικές εικόνες από την στιγμή της προσεδάφισης του Perseverance στον Άρη (BINTEO)
NASA: Το ρομποτικό ρόβερ «Perseverance» προσεδαφίστηκε στον Άρη- Η πρώτη εικόνα που έστειλε