Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Έφυγε ο Αλέξης Παππάς και ξεκίνησαν τα πανηγύρια – Στεναχωρήθηκε ο Τριαντάφυλλος! (vid)

TECH

Νέα έρευνα δείχνει αύξηση της πίστης στα iPhone και μείωση σε Android κινητά

H SellCell πραγματοποίησε μία έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν ότι αυξάνεται η πίστη στο iPhone, σε αντίθεση με το Android.

Δείτε επίσης

iPhone 11: Δωρεάν επισκευή σε όσους έχουν πρόβλημα με την αφή της οθόνης
iPhone 12 Pro vs Galaxy Note 20 Ultra (BINTEO)

Μάλιστα, η πίστη στο iPhone έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά ποσοστά!

Η έρευνα της SellCell έγινε σε 5000 Αμερικανούς κατόχους smartphones, στις αρχές Μαρτίου. Ένα από τα αξιοσημείωτα ευρήματα της εν λόγω έρευνας είναι ότι οι φίλοι των iPhone δείχνουν αυξανόμενη πίστη στην Apple, σε ποσοστό ρεκόρ της τάξης του 92%. H πίστη των φίλων του Android δείχνει πτωτικές τάσεις.

Η πίστη σε μία φίρμα ορίζεται ως η πρόθεση των καταναλωτών να αγοράσουν και πάλι ένα προϊόν της. Η πίστη στο Android ήταν σε ποσοστό 85.7% το 2019, ενώ τώρα έχει πέσει στο 74%. H πίστη στα Google Pixel βρίσκεται στο 65.2%, στα LG είναι σε ποσοστό 37.4% και ένα ποσοστό 29% δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να προτιμούν προϊόντα της Motorola.

To ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικότητας φαίνεται ότι είναι ένας καθοριστικός παράγοντας, αφού ένα ποσοστό 52.9% των κατόχων Samsung δηλώνει ότι σκέφτεται την… μετοίκηση σε άλλο στρατόπεδο με την αγορά ενός iPhone με γνώμονα την ασφάλεια. Το 1/3 των ερωτηθέντων έθεσε ψηλά στην ατζέντα το θέμα της ασφάλειας.

Υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι η μετάβαση σε μία νέα πλατφόρμα είναι μπελάς, αλλά σε γενικές γραμμές, στην έρευνα αυτή δεν ήταν η πλειοψηφία, ούτε φάνηκε να ακούγεται η φωνή μόνο των Apple fanboys. To ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσε ότι μένει πιστό σε ένα συγκεκριμένο οικοσύστημα, όπως αυτό της Apple έμεινε στο 21%.

Όπως και να έχει, εδώ μιλάμε για μία έρευνα που έγινε αποκλειστικά στις ΗΠΑ και αφορούσε στις βασικές φίρμες που επιλέγουν οι καταναλωτές εκεί. Δεν αφορά στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς.

Πηγή: techblog.gr

Apple: Αυτά είναι τα νέα iMac και iPad – Δεν λάνσαρε νέο iPhone, αλλά ένα αξεσουάρ που ξαφνιάζει (φωτογραφίες και βίντεο)
Super πασχαλινές προσφορές σε Huawei gadgets και wearables
Νάουσα: Μαθήτριες έφτιαξαν ρομπότ που… διπλώνει τα ρούχα!
«Βουτιά» για την τιμή του κρυπτονομίσματος – Bitcoin
Instagram: «Έρχεται» επιλογή για τους χρήστες – Αν θέλουν θα βλέπουν τα like
Πώς βάζω διαλυτικά (και τόνο), άνω τελεία και εισαγωγικά στον υπολογιστή