• Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου
  • 13:25

Αθήνα

7 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ποια smartphones; Η Nokia επιστρέφει στα κινητά, με ένα... "χαζό" τηλέφωνο!

Η Nokia έμεινε τατελευταία χρόνια πίσω στην εποχή των smartphones ενώ ακόμη και η εξαγορά του τμήματος κινητών τηλεφώνων της από τη Microsoft δεν βοήθησε στο να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος.

Παρόλα αυτά, το brand της Nokia στα κινητά επιστρέφει, από την Foxconn και την HMD Global, startup που δημιουργήθηκε από πρώην εργαζομένους της Nokia.

Η συγκεκριμένη εταιρεία πλήρωσε 350 εκατομμύρια δολάρια στη Microsoft και έκλεισε συμφωνία με τη Nokia για χρήση του brand της, και αυτή την εβδομάδα παρουσίασε τα δύο πρώτα της μοντέλα ( δύο εκδόσεις του Nokia 150), τα οποία δεν είναι smartphones τελευταίας τεχνολογίας, που θα μπορούσαν να αναμετρηθούν με τους κολοσσούς της Apple και της Samsung, αλλά χαμηλού κόστους τηλέφωνα, τα οποία θα διαθέτουν βασικές λειτουργίες.

Το Nokia 150 and Nokia 150 Dual SIM θα κοστίζουν 26 δολάρια και θα είναι διαθέσιμα αρχικά σε Μέση Ανατολή, Ινδία, Ασία- Ειρηνικό, Αφρική και Ευρώπη, από τις αρχές του επόμενου έτους.

Τα τηλέφωνα θα είναι πλαστικά, με έγχρωμες οθόνες 2,4 ιντσών, κανονικά πληκτρολόγια και θα κυκλοφορούν σε άσπρο και μαύρο χρώμα, ενώ δεν έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο Ίντερνετ, ούτε εφαρμογές.

Θα περιλαμβάνουν μόνο ραδιόφωνο, ενώ, όσον αφορά στη μπαταρία τους, έχουν δυνατότητα ομιλίας επί 22 ώρες και μπορεί να αντέξουν χωρίς φόρτιση μέχρι και 31 ημέρες.

Δημοφιλή