Αθήνα

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Τέλη Μαΐου θα δούμε μια τρομακτική έκρηξη των θανάτων

TECH

Πώς βάζω διαλυτικά (και τόνο), άνω τελεία και εισαγωγικά στον υπολογιστή

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι χρήστες του υπολογιστή, που γράφοντας ένα κείμενο σε word ή γενικά στον υπολογιστή δυσκολεύονται με ορισμένα σημεία στίξης.

Τα διαλυτικά, τα διαλυτικά με τόνο, η άνω τελεία και τα εισαγωγικά είναι μερικά από τα σημεία στίξης που χρειάζονται συνδυασμούς στο πληκτρολόγιο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τους χρήστες ή να τα ξεχνάνε λόγω της μη συχνής χρήσης.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να πατήσετε στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, ανά σημείο στίξης (με το πληκτρολόγιο πάντοτε ρυθμισμένο στα Ελληνικά):

Πώς βάζουμε διαλυτικά;

Ο συνδυασμός που χρειάζεστε στο πληκτρολόγιο για διαλυτικά χωρίς τόνο: Πατημένο «Shift» + «;» κι έπειτα το γράμμα της επιλογής σας (είτε Ι είτε Υ).

Ο συνδυασμός που χρειάζεστε στο πληκτρολόγιο για διαλυτικά με τόνο: Πατημένο «Shift» + «W» και έπειτα το γράμμα της επιλογής σας (είτε Ι είτε Υ). Ίδια λειτουργία έχει και ο εξής συνδυασμός: Πατημένο «Alt Gr» (δεξί Alt) + «;»

Πώς βάζουμε άνω τελεία;

Ο συνδυασμός που χρειάζεστε στο πληκτρολόγιο για άνω τελεία (Word): Πατημένο αριστερό «Alt» + «0903» (είτε από το NumPad είτε από τους αριθμούς πάνω από τα γράμματα). Ίδια λειτουργία έχει και ο εξής συνδυασμός: 0387 και αριστερό «Alt» + «X».

Αν οι συνδυασμοί αυτοί δε δουλεύουν, ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε (π.χ. Open Office ή Libre Office), πηγαίνετε στο μενού «Εισαγωγή», επιλέγετε την επιλογή «Σύμβολα» ή «Ειδικοί χαρακτήρες» ή κάτι αντίστοιχο, ανάλογα το πρόγραμμα, και από το πλαίσιο με σύμβολα που θα εμφανιστεί στην οθόνη σας, επιλέγετε την άνω τελεία και πατάτε «Εισαγωγή».

Πώς βάζουμε εισαγωγικά;

Ο συνδυασμός που χρειάζεστε στο πληκτρολόγιο για Ελληνικά εισαγωγικά (« »): Πατημένο δεξί «Alt GR» + «[» ή δεξί «Alt GR» + «]». Ίδια λειτουργία (σε ορισμένα προγράμματα) έχει και ο εξής συνδυασμός: Πατημένο «Shift» + «’».

Με ρυθμισμένο το πληκτρολόγιο στα Αγγλικά, ο συνδυασμός που χρειάζεστε για Αγγλικά εισαγωγικά (” “): Πατημένο «Shift» + «’» (βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Enter).

Πώς βάζουμε άνω και κάτω τελεία;

Ο συνδυασμός που χρειάζεστε στο πληκτρολόγιο για άνω και κάτω τελεία: Πατημένο «Shift» + «Q».

Ας δούμε, όμως, και μερικά άλλα σημεία στίξης, ίσως πιο εύκολα:

Πώς βάζουμε τόνο;

Ο συνδυασμός που χρειάζεστε στο πληκτρολόγιο για τόνο: Πατήστε το «;» κι έπειτα το φωνήεν (α, ε, η, ι, ο, υ, ω) της επιλογής σας.

Πώς βάζουμε ερωτηματικό;

Ο συνδυασμός που χρειάζεστε στο πληκτρολόγιο για το Ελληνικό ερωτηματικό: Πιέστε το «Q».

Για το Αγγλικό ερωτηματικό (?), ο συνδυασμός που χρειάζεστε στο πληκτρολόγιο είναι: Πατημένο δεξί «Shift» + «?» (το πλήκτρο έχει πάνω το «/», ακριβώς βρίσκεται δίπλα στο δεξιό «Shift»).

Πώς βάζουμε αποσιωπητικά;

Μπορείτε είτε απλώς να πληκτρολογήσετε τρεις (3) τελείες είτε να χρησιμοποιήσετε τον συνδυασμό: «Ctrl» + «Alt» + «.».

Πηγή: croc.gr

HONOR Band 6: Φορητή συσκευή άθλησης καρπού
Twitter: «Alert» στους χρήστες – Τιμωρία για όποιον «ανεβάσει» προσβλητική ανάρτηση
Zoom: Ο ιδρυτής του παραδέχτηκε ότι κουράστηκε και ο ίδιος από τις τηλεδιασκέψεις
SpaceX: Προσεδαφίστηκε επιτυχώς το Starship- Είχαν προηγηθεί 4 ανεπιτυχείς προσπάθειες
Dell: Γιατί πρέπει να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας
Samsung Galaxy S8: Θα λάβει το τελευταίο update 4 χρόνια μετά