Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παντρεύτηκε ο Κώστας Σλούκας την εντυπωσιακή σύντροφό του (ΕΙΚΟΝΕΣ)

TECH

Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών με… drones από την Περιφέρεια Κρήτης!

Η Περιφέρεια Κρήτης χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις σύγχρονες τεχνολογίες με στόχο την καταπολέμηση των κουνουπιών και παράλληλα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, προχωρεί σε εξειδικευμένους ελέγχους, με γνώμονα την προστασία των πολιτών από ασθένειες και την αποτελεσματική χρήση των εντομοκτόνων.

Δείτε επίσης

Κλέων Γρηγοριάδης για Marfin: Κακώς ο Χρυσοχοΐδης ξανανοίγει την υπόθεση – Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη
Όταν ο Κρεμαστινός αποκάλυψε από τι έπασχε και πως πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου

Στα πλαίσια αυτά βρίσκεται σε εξέλιξη νέο έργο ολοκληρωμένης καταπολέμησης των κουνουπιών σε όλο το νησί για τα έτη 2020-2022.

Σύμφωνα με αυτό οι ψεκασμοί γίνονται συντονισμένα με εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το οποίο θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, για την ενημέρωση φορέων και πολιτών.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Λάμπρο Βαμβακά, το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ψεκασμοί με drones και σε δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να ψεκάσουν τα συνεργεία.

Τέλος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, πρόκειται να υλοποιηθεί το τριετές πρόγραμμα εντομολογικής επιτήρησης, που προβλέπει την παρακολούθηση και μοριακή ταυτοποίηση κουνουπιών και εντομομεταδιδόμενων ασθενειών που τυχόν μεταφέρουν.

Θα γίνεται έλεγχος, επικινδυνότητας, ανάπτυξης ανθεκτικότητας στα εντομοκτόνα, ενώ σε βάση δεδομένων θα γίνεται πληθυσμιακή καταγραφή και επιτήρηση κουνουπιών, καθώς και συστηματική παρακολούθηση της δυνητικής κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου σε όρνιθες.

Samsung Galaxy S21 FE: Παύει η παραγωγή λόγω έλλειψης chips
Huawei Band 6: Smartband, ή smartwatch;
Euro 2020: Αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το σημερινό Doodle της Google
To αναδιπλούμενο Google Pixel θα κάνει φέτος την εμφάνισή του
Xiaomi: Υπόσχεται πλήρη φόρτιση του smartphone σε 8 λεπτά
Η NASA εξήγγειλε μετά από 30 χρόνια δύο νέες αμερικανικές αποστολές στην Αφροδίτη