Αθήνα

20 oC

αραιές νεφώσεις

Σαρωτικές αλλαγές στη Google -Δείτε πώς να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό σας από τους server της

Η Google ενημερώνει την πολιτική απορρήτου και κάνει αλλαγές στην προβολή του ιστορικού αναζήτησης.

Θα επιτρέπει τη διαγραφή των στοιχείων που δεν θέλετε να συμπεριλαμβάνονται στο server της google. Σκοπός της εταιρείας είναι οι χρήστες να κατανοήσουν τι είδους πληροφορίες συλλέγει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, βελτίωσε σημαντικά την πλοήγηση αλλά και την οργάνωση των αρχών της πολιτικής απορρήτου, προκειμένου να διευκολύνονται οι χρήστες. Συγκεκριμένα η Google επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τα δεδομένα τους και τους εξηγεί με περισσότερες λεπτομέρειες και με σαφέστερη γλώσσα, όλες τις επιλογές που έχουν.

Για τον λόγο αυτό δημιούργησε βίντεο που εξηγούν τις αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου και δημιούργησε επιλογές σχετικά με το πώς θα διαχειρίζεται τις απόρρητες πληροφορίες σας.

Πώς να κάνετε διαγραφή δεδομένων

Έαν θέλετε να διαγράψετε τις πληροφορίες που έχουν αποθηκευτεί, αρχικά πηγαίνετε στο My Activity, όπου βλέπετε τις πληροφορίες που υπάρχουν, στη συνέχεια επιλέγετε τις τρεις κάθετες τελείες πάνω δεξιά στο κάθε πλαίσιο και πατάτε «Delete».

Επίσης έχετε επιλογή να διαγράψετε πληροφορίες από όλα τα προϊόντα της Google ή μόνο από κάποια συγκεκριμένα . Αν θέλετε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα επιλέγετε από την αριστερή στήλη το «Delete Activity By» και εισάγετε ημερομηνίες και ξεχωριστά προϊόντα.

Η Google δίνει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο στο ιστορικό τοποθεσίας, στη διαχείριση συσκευών, στο ιστορικό αναζήτησης του YouTube και στο ιστορικό δραστηριότητας στον Ιστό ή στα κινητά.

Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούν να ελέγξουν καλύτερα το ιδιωτικό τους απόρρητο.

Send this to a friend