Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λευτέρης Γκιωνάκης: «Έφτασα στο σημείο να πίνω τρία γραμμάρια κοκαΐνη τη μέρα – Είμαι ένα χρόνο καθαρός»

TECH

Γενέθλια για το iPhone: Έγινε 11 χρονών και έχει πουλήσει περισσότερες από 1,5 δισεκατομμύρια συσκευές

Ο Τζομπς παρουσίασε το iPhone στις 9 Ιανουαρίου 2007

Έντεκα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο ιδρυτής της Apple και τότε διευθύνων σύμβουλός της, Στιβ Τζομπς, αποκάλυψε το νέο προϊόν της εταιρείας, το iPhone.

Ο Τζομπς παρουσίασε το iPhone στις 9 Ιανουαρίου 2007, το οποίο κυκλοφόρησε στα καταστήματα στις 29 Ιουνίου του ίδιου χρόνου.

Η ανάπτυξη της ιδέας αυτού που στη συνέχεια έγινε το iPhone, ξεκίνησε το 2004, όταν η Apple συγκέντρωσε μια ομάδα 1.000 εργαζομένων, για να δουλέψουν πάνω στο άκρως εμπιστευτικό “Project Purple”.

Ο Τζομπς ήθελε να στρέψει το ενδιαφέρον της ομάδας μακριά από τα tablet, προς τα κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία αφής. Εξάλλου, πεποίθησή του ήταν ότι τα κινητά τηλέφωνα πρόκειται να αποτελέσουν πολύ σημαντικές συσκευές σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση φορητών συσκευών σε πληροφορίες και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχουν εξαιρετικό λογισμικό.

Τα δύο αρχικά μοντέλα –το ένα των 4 GB στην τιμή των 499 δολαρίων και των 8 GB στην τιμή των 599 δολαρίων- διατέθηκαν αρχικά προς πώληση μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους καταναλωτές να σχηματίζουν ουρές για να το αποκτήσουν.

Έπειτα από την θερμή υποδοχή των καταναλωτών στις ΗΠΑ, το iPhone κυκλοφόρησε ακολούθως σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία το Νοέμβριο του 2007 και σε Ιρλανδία και Αυστρία την άνοιξη του 2008.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί λίγοι ήταν αρχικά εκείνοι που πίστευαν στην επιτυχία του εγχειρήματος. Σήμερα, 11 χρόνια μετά, το iPhone έχει πουλήσει περισσότερες από 1,5 δισεκατομμύρια συσκευές. Η Apple έχει λανσάρει έκτοτε δέκα γενιές iPhone, με τελευταίο το iPhone X.

Μόνο κατά το τέταρτο τρίμηνο χρήσης του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα καθαρά κέρδη της Apple ανήλθαν στα 10,71 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 52,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

πηγή: cnn.gr

Ξέρουν τον κωδικό σας στο Facebook; Υπάρχει τρόπος να προστατεύσετε το προφίλ σας
Facebook: Διαρροή προσωπικών δεδομένων – Οδηγίες για να δείτε αν διέρρευσαν στοιχεία σας
FreeBuds 4i: Τα νέα ασύρματα ακουστικά της Huawei είναι ασυναγώνιστα σε ήχο και τιμή- Διαθέσιμα με δώρο ένα Huawei Band 4
Facebook: Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσετε εάν ο λογαριασμός σας παραβιάστηκε; – «Εκτεθειμένοι» 620.000 Έλληνες
Huawei: Συνεχίζει δυναμικά την πορεία της το 2021- Τα επόμενά της βήματα
LG: Αποσύρεται από την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας