Αθήνα

15 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ποια είναι η καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών που κάνει απεργία πείνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

TECH

Το Twitter σταματά τις μαζικές διαγραφές ανενεργών λογαριασμών

Όπισθεν ολοταχώς από το δημοφιλές κοινωνικό μέσο δικτύωσης σχετικά με την πρόθεσή του να διαγράψει ανενεργούς χρήστες. 

Το Twitter ανέφερε πως θα «παγώσει» τα σχέδια για τη διαγραφή ανενεργών λογαριασμών, μετά από αντιδράσεις χρηστών, μία ημέρα αφού ανακοίνωσε τους σχεδιασμούς για τη μεγαλύτερη εκκαθάριση που έχει κάνει ως τώρα.

Όπως αναφέρει το BBC, το Twitter τώρα λέει πως δεν θα διαγράψει λογαριασμούς μέχρι να δημιουργηθεί μια διαδικασία για δημιουργία ψηφιακών «μνημάτων» για τους νεκρούς χρήστες στην πλατφόρμα του. Μάλιστα, παραδέχτηκε πως το να μην υπάρχουν κανόνες και κάποια πολιτική από πλευράς του στο συγκεκριμένο θέμα αποτελεί παράλειψη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αναλαμβάνεται δράση σχετικά με τους ανενεργούς λογαριασμούς εξαιτίας προβληματισμών που έχουν να κάνουν με ρυθμιστικά πλαίσια λειτουργίας. Όπως υπογραμμίστηκε, όταν οριστεί πλήρως ποια θα είναι η διαδικασία, θα λάβουν χώρα διαγραφές λογαριασμών πρώτα στην ΕΕ- κάτι που θα συμβεί προς συμμόρφωση στο GDPR.

«Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση, και θα σας κρατήσουμε ενήμερους» ανέφερε η εταιρεία σε μια σειρά από tweets την Τετάρτη.

Τη Δευτέρα το Twitter άρχισε να έρχεται σε επαφή με χρήστες που δεν είχαν συνδεθεί μέσα στους τελευταίους έξι μήνες, προειδοποιώντας τους πως οι λογαριασμοί τους θα διαγράφονταν, εκτός και αν συνδέονταν και συμφωνούσαν στους νέους κανόνες λειτουργίας της εταιρείας.

Ωστόσο, μετά από σειρά δημοσιευμάτων από ΜΜΕ, η εταιρεία παραδέχτηκε πως δεν είχε λάβει υπόψιν της τη δυνάμει ψυχολογική επίδραση που θα είχε η διαγραφή λογαριασμών που ανήκαν σε χρήστες οι οποίοι έχουν πεθάνει. Ενδεικτικά, γράφοντας στο TechCrunch, ο Ντριου Όλανοφ, ειδικός σε θέματα επικοινωνίας στην επενδυτική φίρμα Scaleworks, υποστήριξε πως «η καρδιά του βούλιαξε» όταν έμαθε για τα σχέδια του Twitter, καθώς συχνά έμπαινε και έβλεπε τον λογαριασμό του πατέρα του, πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του. «Είναι ο τρόπος μου, περίεργος ή όχι, να τον θυμάμαι. Να κρατώ το πνεύμα του ζωντανό. Τα tweets του είναι στιγμές που μοιράστηκε με τον κόσμο» έγραψε ο Όλανοφ. «Και το Twitter τις πετάει σαν τσαλακωμένο χαρτί και σκουπίδια σε ένα καλάθι σκουπιδιών».

Άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, έχουν διαδικασίες με τις οποίες επιβεβαιωμένοι συγγενείς νεκρών μπορούν να ζητήσουν ο λογαριασμός ενός νεκρού χρήστη να παραμείνει στο δίκτυο, αλλά «παγωμένο». Οι αλληλεπιδράσεις με τον λογαριασμό είναι εξαιρετικά περιορισμένες, προκειμένου να αποφευχθούν «trolling», προσβλητικές συμπεριφορές κ.α.

Το Twitter ανέφερε πως θα φτιάξει και αυτό ένα τέτοιο εργαλείο.

«Αποτυπώματα» λιωμένου πάγου στον Άρη- Για ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής, κάνουν λόγο οι ερευνητές (BINTEO)
Messenger: «Έπεσε» η υπηρεσία μηνυμάτων του Facebook
Clubhouse: Η εφαρμογή για την οποία μιλούν όλοι
NASA: Νέο βίντεο από την ιστορική προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη
NASA: Νέες συγκλονιστικές εικόνες από την στιγμή της προσεδάφισης του Perseverance στον Άρη (BINTEO)
NASA: Το ρομποτικό ρόβερ «Perseverance» προσεδαφίστηκε στον Άρη- Η πρώτη εικόνα που έστειλε