• Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
  • 23:35

Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Twitter: Ετοιμάζει μαζικές διαγραφές λογαριασμών- Μήπως κινδυνεύει και ο δικός σας;

Εάν δεν είστε πια δραστήριοι στο Twitter, ο λογαριασμός σας ενδέχεται να διαγραφεί το επόμενο διάστημα από την διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν δεν είστε πια δραστήριοι στο Twitter, ο λογαριασμός σας ενδέχεται να διαγραφεί το επόμενο διάστημα από την διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως έγινε γνωστό, το Twitter θα αρχίσει να διαγράφει τους λογαριασμούς χρηστών που έχουν παραμείνει αδρανείς για πάνω από έξι μήνες, εκτός και αν κάνουν χρήση πριν την καταληκτική ημερομηνία της 11ης Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στις διαγραφές λογαριασμών από το Twitter θα συμπεριλαμβάνονται και όσοι πέθαναν, εκτός και αν κάποιος συγγενής ή άλλο πρόσωπο μπορέσει να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό τους.

Είναι η πρώτη φορά που το Twitter προχωρά μαζικά σε διαγραφή αδρανών λογαριασμών και όπως ανακοίνωσε, το κάνει επειδή οι αδρανείς χρήστες εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συμφωνήσουν με τους νέους κανονισμούς του περί ιδιωτικότητας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Twitter, με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η αξιοπιστία του, αφού μειώνοντας τον αριθμό των αδρανών λογαριασμών που εμφανίζονται ως «ακόλουθοι», ένας χρήστης θα παύει να νιώθει αδικαιολόγητα σημαντικός. Αρνήθηκε ότι η πρωτοβουλία ελήφθη για να «απελευθερωθούν» ονόματα χρηστών (usernames).

Ήδη το Twitter έχει στείλει ηλεκτρονικά μηνύματα στους χρήστες λογαριασμών που θα επηρεαστούν από τις διαγραφές, ενώ θα στείλει και νέα μηνύματα όταν πλησιάσει η ημερομηνία διαγραφής.

Το Twitter δεν έχει αποκαλύψει όμως ακόμη πόσοι λογαριασμοί πληρούν τα κριτήρια διαγραφής μέχρι στιγμής, εκτιμάται πάντως ότι πρόκειται για μερικά εκατομμύρια. Η διαγραφή δεν θα αλλάξει κάτι στον αριθμό χρηστών που περιοδικά ανακοινώνει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αυτός περιλαμβάνει μόνο ενεργούς ημερήσιους χρήστες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Σεπτεμβρίου, το Twitter διαθέτει περίπου 145 εκατομμύρια που το χρησιμοποιούν έστω μια φορά τη μέρα.

Τέλος, θα επηρεαστούν και αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί (bots), εφόσον οι ιδιοκτήτες τους δεν κάνουν log-in έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Send this to a friend