Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Τέλη Μαΐου θα δούμε μια τρομακτική έκρηξη των θανάτων

TECH

«Βουτιά» για την τιμή του κρυπτονομίσματος – Bitcoin

Τη μεγαλύτερη πτώση στην τιμή του εδώ και επτά εβδομάδες καταγράφει σήμερα το Bitcoin, μετά από άνοδο της αξίας του σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα κατά τη διαπραγμάτευση του στη Σιγκαπούρη έπεσε 8,5% στις 55.810,32 δολάρια, ενώ όπως αναφέρει το Bloomberg, οι απώλειες ήταν μεγαλύτερες καθώς η υποχώρηση έφτανε στο 15,1% με τιμή 51.707,51 δολάρια. Την ίδια ώρα το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κατέγραφε απώλειες που έφτασαν σχεδόν στο 18%, πριν αρχίσει σταδιακά να τις μαζεύει.

Βάσει αρκετών αναφορών, η πτώση αποδίδεται στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί και θέλει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών να σχεδιάζει να εξαπολύσει επίθεση στο ξέπλυμα χρήματος που λαμβάνει τόπο μέσω ψηφιακών assets.

Το Bitcoin την περασμένη εβδομάδα έφτασε στην ιστορικά υψηλή τιμή των 64.869,78 δολαρίων, λίγο πριν την πρεμιέρα του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase Global Inc., στο ταμπλό του Nasdaq την περασμένη Τετάρτη. Η συνολική αξία των Bitcoin αποτιμάται λίγο περισσότερο από 1 τρισ. δολάρια ύστερα από την εκτόξευση της τιμής του κατά 800% το περασμένο έτος.

Η ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ήταν ένας παράγοντας που τροφοδότησε την εκτόξευση του Bitcoin, καθώς και άλλων κρυπτονομισμάτων σε ιστορικά υψηλά. Το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα δέχθηκε και άλλη ώθηση, όταν εταιρείες όπως η PayPal και Square άρχισαν να δίνουν τη δυνατότητα για συναλλαγές με Bitcoin μέσω των συστημάτων τους, ενώ φίρμες της Wall Street όπως η Morgan Stanley άρχισε να δίνει πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα σε ορισμένους από τους πιο ευκατάστατους πελάτες της.

Με πληροφορίες από capital.gr

HONOR Band 6: Φορητή συσκευή άθλησης καρπού
Twitter: «Alert» στους χρήστες – Τιμωρία για όποιον «ανεβάσει» προσβλητική ανάρτηση
Zoom: Ο ιδρυτής του παραδέχτηκε ότι κουράστηκε και ο ίδιος από τις τηλεδιασκέψεις
SpaceX: Προσεδαφίστηκε επιτυχώς το Starship- Είχαν προηγηθεί 4 ανεπιτυχείς προσπάθειες
Dell: Γιατί πρέπει να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας
Samsung Galaxy S8: Θα λάβει το τελευταίο update 4 χρόνια μετά