Αθήνα

 

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

xristos kougias 17 3 2025
Χρήστος Κούγιας «κόλαφος»: «Πρώην συνεργάτες λοιδορούν τον πατέρα μου μετά τον θάνατό του και για την προσωπική του ζωή»
tselentis

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Άκης Τσελέντης για Σαντορίνη: «Ποιον δουλεύετε βρε άθλιοι;» είπε για την παράνομη δόμηση

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης προχώρησε σε καταγγελίες σχετικά με την παράνομη δόμηση στη Σαντορίνη, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για την κατάσταση στο νησί, όπου παρατηρείται αυξημένη σεισμική δραστηριότητα.

Όπως σημείωσε σε ανάρτησή του στα social media, πολλοί κάτοικοι έχουν ήδη εγκαταλείψει το νησί υπό τον φόβο μεγαλύτερου σεισμού. Ο κ. Τσελέντης επεσήμανε ότι καταγράφονται αυθαίρετες επεκτάσεις σε περιοχές όπου απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση, περιγράφοντας τη δραστηριότητα αυτή ως προκλητική και επικίνδυνη.

«Σαντορίνη: Σκάβουν προκλητικά την ασταθή θηραϊκή γη εκεί όπου δεν επιτρέπεται», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι καταγγελίες έρχονται ενώ συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην υποθαλάσσια περιοχή της Ανύδρου, όπου από τις 26 Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί δεκάδες χιλιάδες σεισμοί.

Ο γνωστός σεισμολόγος κατηγόρησε εργολάβους που διεκπεραιώνουν αυθαίρετες κατασκευές, μιλώντας για «ομερτά» και οικονομικό όφελος εις βάρος της ασφάλειας των κατοίκων. Σημείωσε ότι η «εξόφθαλμη παρανομία» είχε ξεκινήσει πολύ πριν την έναρξη της σεισμικότητας.

Κλείνοντας την ανάρτησή του, ο κ. Τσελέντης εξέφρασε αγανάκτηση για την αδράνεια των αρμόδιων αρχών, ρωτώντας: «Ποιον δουλεύετε βρε άθλιοι; Διερωτώμαι μέχρι πού θα φτάσει αυτή η ασυδοσία. Ο Δήμος τι κάνει; Κρατά το φανό της διαπλοκής;».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

«Σαντορίνη: «Σκάβουν προκλητικά την ασταθή θηραϊκή γη εκεί όπου δεν επιτρέπεται»

Παράνομη δόμηση κάτω από τη μύτη (ή το ποιο πιθανό πάνω) των Αρχών που ποιούν την νήσσα. Η ιδιαίτερη μορφολογία της περιοχής επιτρέπει διακριτικότητα στις παραβάσεις, αφετέρου επικρατεί μια «ομερτά» στους εργολάβους που αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση αυθαίρετων επεκτάσεων έχοντας επιπλέον οικονομικό όφελος.

Η φωτογραφία δείχνει την έκταση των υπόσκαφων εργασιών στην Καλντέρα της Σαντορίνης, καθώς και την παρουσία των οικοδομικών εργαλείων που αφέθηκαν στο σημείο μέχρι νεωτέρας, εν μέσω της σεισμικής δραστηριότητας

«Τα μεροκάματα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι διπλάσια και τα μπετά πάνε συχνά 600-700 ευρώ το κυβικό, ενώ σε μια ισόπεδη κατασκευή θα ήταν μέχρι 400».

Όταν η λαιμαργία του ανθρώπου για κέρδος τον τυφλώνει και δεν βλέπει ότι ζει ή επενδύει σε ένα περιβάλλον εντός του οποίου υπάρχουν δύο ενεργά ηφαίστεια και ένα σεισμικό ρήγμα παραπέρα, που το 1956 έδωσε σεισμό 7,7 R με τσουνάμι 25 μ.
Το ποιο τραγικό όμως είναι ότι η πολεοδομία όταν της ετέθη το θέμα απάντησε (βλ. Επιστολή της) ότι λόγω της σεισμικότητας δεν μπορεί να προβεί σε ελέγχους ενώ αυτή η εξόφθαλμη παρανομία ξεκίνησε πολύ πιο πριν από την έναρξη της σεισμικότητας!

screenshot 19

Άκης Τσελέντης για Σαντορίνη: «Ποιον δουλεύετε βρε άθλιοι;» είπε για την παράνομη δόμηση

Ποιον δουλεύετε βρε άθλιοι; Διερωτώμαι μέχρι πού θα φτάσει αυτή η ασυδοσία. Ο Δήμος τι κάνει; Κρατά το φανό της διαπλοκής;

αἰδώς Ἀργεῖοι»

Ροή Ειδήσεων

screenshot 30

27/03/2025 | 22:01

Έχω αλβανικό δίπλωμα, νομίζω πως έτρεχα, λέει ο οδηγός του ΙΧ για το τροχαίο στην Ποσειδώνος

27/03/2025 | 21:41

Η Γροιλανδία ετοιμάζει κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας και αντιδρά στις πιέσεις Τραμπ για προσάρτηση

27/03/2025 | 21:37

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Με «ένωναν» με τον τότε σύντροφο μου και έβλεπες το δέντρο αλλού και τον κάδο σε άλλη θέση»
xrwma elise

27/03/2025 | 21:28

Ο Τραμπ αποσύρει την υποψηφιότητα της Ελίζ Στεφάνικ για τη θέση της πρέσβειρας στον ΟΗΕ

27/03/2025 | 21:16

Εβελίνα Παπούλια: Η χειρόγραφη ευχή στον Πέτρο Φιλιππίδη, μετά το περιστατικό με την επίδειξη των γεννητικών οργάνων του

27/03/2025 | 21:06

Κάθειρξη 25 ετών σε 64χρονο που βίασε την 7χρονη ανιψιά του και την τράβηξε φωτογραφίες
screenshot 25

27/03/2025 | 20:58

Ζελένσκι: Ο Πούτιν θέλει να διχάσει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ – Η Ουάσινγκτον αλλάζει συνεχώς τους όρους της συμφωνίας για τα ορυκτά

27/03/2025 | 20:50

Chase – Τα ‘χασε η Μαρία Μπεκατώρου με την μεγάλη τους επιτυχία: «Το βλέπουμε δεύτερη φορά;»

27/03/2025 | 20:34

Εξερράγη η Δήμητρα Αλεξανδράκη για τη Σίσσυ Χρηστίδου: «Μπήκε κανείς στο σπίτι σου να σου πει τι να κάνεις;»
exafanisi omonoia

27/03/2025 | 20:28

Εξαφανίστηκε 51χρονος στην Ομόνοια

27/03/2025 | 20:13

Γιώργος Κωνσταντίνου: «Μου έχουν συμβεί τέρατα και σημεία, κάποιος μου πέταξε κάλτσες στο πρόσωπο»

27/03/2025 | 20:03

Σεισμός τώρα στη Σαντορίνη
screenshot 20

27/03/2025 | 19:55

Κόρινθος: Νεκρό δελφίνι στην παραλία Βουναλάκια

27/03/2025 | 19:48

Πιερρακάκης: Το Δημόσιο παραιτείται από τις εφέσεις για τις αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων σε Μάνδρα και Μάτι

27/03/2025 | 19:23

Κόντρα Μπακογιάννη – Τζανακόπουλου στη Βουλή: «Ξέχασα ότι δεν είστε ΣΥΡΙΖΑ», «εκείνο το κόμμα που φτιάξατε πού είναι;»
screenshot 25
Πολλοί Καναδοί αρνούνται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ – Είναι θέμα αρχών, λένε
screenshot 23
Αλέξης Τσίπρας: Το σημερινό καθεστώς οδηγεί την πατρίδα στα βράχια
screenshot 8
Βασίλης Θωμόπουλος: «Δεν έχουμε σχέσεις με τον Πέτρο Φιλιππίδη, μακριά και αγαπημένοι»
6497010
Τέμπη: Μεγάλη συναυλία για τα 57 θύματα στην πλατεία Συντάγματος
trump khamenei 768x432
Τελεσίγραφο Τραμπ στον Χαμενεΐ για τα πυρηνικά του Ιράν – «Δεν διαπραγματευόμαστε με εκφοβισμούς κι απειλές» λέει η Τεχεράνη
f0dc7b9429d749659876f5ec9e580254
Κατερίνα Καινούργιου για Δημήτρη Ουγγαρέζο: «Εγώ του το είπα, στο MEGA δική σου εκπομπή δεν πρόκειται να σου δώσουν»