
ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Το σημερινό καθεστώς οδηγεί την πατρίδα στα βράχια» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον πρόλογο του βιβλίου του Γιάννη Μπαλάφα « Η άνοδος…η πτώση…το αύριο…ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το χρονικό 2012 – 2024» που παρουσιάστηκε σήμερα (17/03/2025).
Όπως εξηγεί ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας: «Βράχια οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά, αξιακά. Κι αυτό στις σημερινές συνθήκες, που βλέπουμε να μετακινούνται βίαια οι τεκτονικές πλάκες της παγκόσμιας γεωστρατηγικής, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τη δημοκρατία στη χώρα, για τη θέση της στον κόσμο, ακόμα και για την ακεραιότητά της.
Κινδύνους που όσοι αισθάνονται νικητές της δύσκολης εκείνης περιόδου (2012 -2024), αφού ανέκαμψαν στην εξουσία και εξουδετέρωσαν τον βασικό τους αντίπαλο, δεν είναι σε θέση να διακρίνουν. Ή, ακόμα χειρότερα, τους χρησιμοποιούν ως άλλοθι για την απαξίωση των θεσμών, του κράτους δικαίου, της Δικαιοσύνης, καθώς και για την εκτεταμένη διαφθορά, την κερδοσκοπία υπό τη σκέπη του κράτους, τα κοινωνικά ρήγματα που ανοίγει η πολιτική τους».
Αναφερόμενος στο βιβλίο του Γιάννη Μπαλάφα σημειώνει: «Σε αυτές τις συνθήκες, η καθαρή ματιά στο χτες είναι αναγκαία προϋπόθεση για μια πορεία ασφάλειας και προόδου στο αύριο. Η αντικειμενική και ψύχραιμη προσέγγιση των γεγονότων, η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για όσα μας συγκλόνισαν την περίοδο της κρίσης και κυρίως για τις στιγμές της μεγάλης ανάτασης του λαού μας, τις νίκες και τις ήττες, αποτελεί μια πολύτιμη συνεισφορά.
Όχι μόνο στις δυνάμεις της προόδου αλλά και σε όσους αντιλαμβάνονται πόσο επικίνδυνο για τον τόπο είναι την ιστορία να επιχειρούν να τη ξαναγράψουν οι νικητές. Πόσο επικίνδυνο αλλά και πόσο μάταιο, γιατί η ιστορία διαρκεί πολύ περισσότερο από τον πολιτικό χρόνο στον οποίο εντάσσονται οι σκοπιμότητές τους. Και πολλές φορές όσοι τη διαστρέφουν βάναυσα, σύντομα και συνήθως αιφνίδια συνειδητοποιούν πόσο ανώφελες είναι οι επιδιώξεις τους και πόσο εφήμερες οι δάφνες τους».
Κλείνοντας, υπογραμμίζει την ανάγκη «για ένα νέο βηματισμό από την Αριστερά και όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της χώρας. Ένα βηματισμό που απομακρύνει από τα χτεσινά στερεότυπα και πλησιάζει τις νέες ανάγκες με νέα μέσα οργάνωσης, δημοκρατίας, αποφασιστικότητας και ενότητας».
Ροή Ειδήσεων
27/04/2025 | 19:30
Αντέδρασε ο Ζερόμ Καλούτα στα σχόλια για την εκπομπή στην ΕΡΤ: «Χρειάζεται πτυχίο για να μιλάς σε ανθρώπους;»
27/04/2025 | 19:00
Ροδόπη: Χειροπέδες σε 2 διακινητές – Μετέφεραν στην Ελλάδα 14 μη νόμιμους μετανάστες
27/04/2025 | 18:30
Fipster κατά Δημήτρη Παπανώτα: «Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη του, πάντα θα βρει κάτι αρνητικό να πει για μένα»
27/04/2025 | 18:22
Ν. Ανδρουλάκης: Ο λαός αξίζει περισσότερα από όσα προσφέρει η ΝΔ – Η κυβέρνηση έχει πάρει «διαζύγιο» από την ηθική
27/04/2025 | 18:00
Η Σκανδιναβία προσγειώνεται στα Ιωάννινα – Αρχίζουν οι απευθείας πτήσεις από τις 16 Μαΐου

26/04/2025 | 07:30
Στέφανος Μιχαήλ: «Ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρω να κάνω παιδί της συντρόφου μου να με αγαπήσει τόσο πολύ»
26/04/2025 | 21:50
Συγκλονίζει η Ματθίλδη Μαγγίρα: «Είχε μείνει ένας σκελετός με πέτσα, όταν «έφυγε» θεώρησα ότι λυτρώθηκε»
26/04/2025 | 08:40
Πάτρα: Την Τρίτη η απολογία των τεσσάρων συλληφθέντων για τον θάνατο της 47χρονης ναυτικού – ΕΔΕ ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας

26/04/2025 | 21:40
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Επιτυχής η πρώτη δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης ETCS
26/04/2025 | 21:36
Νάντια Κοντογεώργη: Η αλλαγή στην εμφάνισή της και το ατύχημα που την καθήλωσε στο σπίτι
26/04/2025 | 14:17
Έλενα Χριστοπούλου για τη συνάντηση με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Είμαι έτοιμη να αντικρίσω τους πάντες»

26/04/2025 | 07:15
Το σπαθί του Ναπολέοντα αναμένεται να πιάσει έως και ένα εκατομμύριο ευρώ σε δημοπρασία
26/04/2025 | 08:00
Άρης Σοϊλέδης – Έδωσε μάχη με τις φλόγες στην πολυκατοικία του: «Έσπασε την πόρτα και μπήκε»
26/04/2025 | 11:50
Σοκάρει η Μαρία Κωνσταντάρου για συνάδελφο της: «Με έριξε στο πάτωμα και προσπαθούσε να με βιάσει»

26/04/2025 | 15:10
Συντάξεις: Τα ψιλά γράμματα για το 250αρι – Ποιοι κόβονται και ποιοι θα το πάρουν
26/04/2025 | 08:07
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζιουφρέ, κατήγορος του Επσταϊν και του πρίγκιπα Αντριους – Ήταν μόλις 41 ετών
26/04/2025 | 09:00
Γιολάντα Καλογεροπούλου για Σταύρο Σβήγκο: «Θα γινόταν πιο δύσκολο αν ένας από τους δυο μας δεν είχε παιδί»

26/04/2025 | 10:10
Τι αλλάζει στο στράτευμα: Η αναδιοργάνωση της εφεδρείας κύρια προτεραιότητες στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030»
Σχετικά Άρθρα

Υποχώρηση από τον Τραμπ – Ο Λευκός Οίκος μιλά για την επέτειο σφαγής των Αρμενίων χωρίς τη λέξη γενοκτονία
