• Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου
  • 19:30

Αθήνα

26 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δύο μέτρα και δύο σταθμά: Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, απορρίφθηκαν τα αιτήματα για Πολάκη-Καμμένο

Με εκ διαμέτρου αντίθετο τρόπο αντιμετώπισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τις αιτήσεις άρσης ασυλίας των Ανδρέα Λοβέρδου, Πάνου Καμμένου και Παύλου Πολάκη.

Με εκ διαμέτρου αντίθετο τρόπο αντιμετώπισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τις αιτήσεις άρσης ασυλίας των Ανδρέα Λοβέρδου, Πάνου Καμμένου και Παύλου Πολάκη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Συγκεκριμένα, ενώ στην περίπτωση Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis ο ίδιος ο βουλευτής ζήτησε την άρση της ασυλίας του και η Επιτροπή έκανε θετική εισήγηση στην Ολομέλεια της Βουλής - η οποία θ' αποφασίσει αύριο - Πολάκης και Καμμένος ζήτησαν το αντίθετο κι επικαλέστηκαν τις «επαίσχυντες» ακόμη και για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών - για τον οποίο σημειωτέον ότι ο πρωθυπουργός, στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον Antenna, ισχυρίστηκε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως συντάκτης του, είναι αυτός που θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Παναγιώτη Πικραμμένο για την υπόθεση Novartis.

Έτσι, η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή Δεοντολογίας απέρριψε το αίτημα άρσης ασυλίας για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον πρώην υπουργό Άμυνας, μολονότι οι περιπτώσεις αφορούν σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση (σ.σ.: στην πρώτη περίπτωση από τον Άδωνι Γεωργιάδη και στη δεύτερη από τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη). Αυτό σημαίνει πως δεν θα διεξαχθεί ψηφοφορία στην Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας τους, σε αντίθεση ασφαλώς με τον κ. Λοβέρδο, αλλά και τον Μάριο Σαλμά για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων και τον Αριστείδη Φωκά.

Έντονες ήταν προς τούτο οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με τον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά να υποστηρίζει πως «η επιτροπή αυτοεξευτελίζεται», ενώ ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου υποστήριξε ότι «δοκιμάζεται η αξιοπιστία της επιτροπής, καθώς η πλειοψηφία λειτουργεί με σκοπιμότητες». Αντιδράσεις προκάλεσε και το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης φέρεται να υποστήριξε ότι για την υπόθεση Novartis θα έχει και ο κ. Γεωργιάδης την τύχη του κ. Λοβέρδου (σ.σ.: ζητείται η άρση της ασυλίας του προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων).

Την ίδια στιγμή, ενδιαφέρον θα έχει τυχόν αντίδραση του Νίκου Κοτζιά για τον κ. Καμμένο, καθώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν θα επιτρέψει - όπως είπε χαρακτηριστικά - να μεταθέσουν κάποιοι στην επόμενη Βουλή την ευθύνη για την απόφαση άρσης ασυλίας του κ. Καμμένου σχετικά με τις καταγγελίες που του απηύθυνε στη θυελλώδη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που προκάλεσε την παραίτησή του, αλλά και τη διαμάχη των δυο τους που ακολούθησε με εκατέρωθεν δηλώσεις. Άλλωστε, μόλις χθες ο κ. Καμμένος σήκωσε το γάντι κι υποστήριξε ότι θα παρουσιάσει έως αύριο στη Βουλή τα στοιχεία για τα οποία κατηγορεί τον κ. Κοτζιά και συγκεκριμένα σε σχέση με το κύκλωμα που χορηγούσε παράνομες βίζες από το ΥΠΕΞ.

Send this to a friend