Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ντροπιαστικό περιστατικό: Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» (ΒΙΝΤΕΟ)

OPINION

Εγκλωβισμένοι σε ένα πολιτικό σύστημα υπό κατάρρευση…

Η Κωνσταντοπούλου κι ο Λαφαζάνης κατόπιν συνεννόησης με τον Τσίπρα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εντεταλμένη υπηρεσία και λειτουργούν ως βαλβίδα αποσυμπίεσης για τον πολίτη, που ακόμα και σήμερα προτιμάει να μηρυκάζει σανό από το να κοιτάξει την πραγματικότητα κατάματα. Γράφει ο Νίκος Μανδρόχαλος Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σήμερα ως εξουσία ασκεί […]

Η Κωνσταντοπούλου κι ο Λαφαζάνης κατόπιν συνεννόησης με τον Τσίπρα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εντεταλμένη υπηρεσία και λειτουργούν ως βαλβίδα αποσυμπίεσης για τον πολίτη, που ακόμα και σήμερα προτιμάει να μηρυκάζει σανό από το να κοιτάξει την πραγματικότητα κατάματα.

mandroxalosΓράφει ο Νίκος Μανδρόχαλος

Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σήμερα ως εξουσία ασκεί πολιτική (ή καλύτερα συνεχίζει μία μεθεκλογική εκστρατεία) στηριζόμενος αφενός στην τεχνητή και σκόπιμη πολυφωνία του κι αφετέρου στην αφέλεια (;) των ψηφοφόρων του ή καλύτερα στην άρνηση των τελευταίων να αποδεχτούν πως έσφαλαν ακόμα μία φορά. Έτσι διατηρεί τα ποσοστά του (μέχρι τώρα ή έστω μέχρι και την Κυριακή του δημοψηφίσματος).

Σίγουρα σε αυτό βοηθάει και η ανύπαρκτη και ασυντόνιστη αντιπολίτευση η οποία παρόλα τα δραματικά σφάλματα της κυβέρνησης δεν έχει καταφέρει να βρει τον βηματισμό της (κι ούτε πρόκειται). Η ΝΔ βρίσκεται προ εσωκομματικών διαδικασιών και τα ονόματα τα οποία ακούγονται να διαδεχτούν τον πρέσβη της χειρότερης και ευτελέστερης λαϊκής δεξιάς, του Α. Σαμαρά δηλαδή, δε φαίνεται να είναι ικανά να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του νέου ηλικιακά εκλογικού δυναμικού μα ούτε και των παραδοσιακών μουδιασμένων ψηφοφόρων, γεγονός που οδηγεί τη ΝΔ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (και γαμώ τις κλισεδιές). Ούτε καν ο νέος μεν Μπακογιάννης δε, δεν φαίνεται να είναι ικανός να αναστρέψει αυτή την πορεία..

Το ΠΑΣΟΚ έχει μία νέα πρόεδρο η οποία παρόλο που δεν έχει αντιπάθειες, δε χρειάστηκε ποτέ να πάρει επίπονες αποφάσεις και να κάνει ρήξεις εσωκομματικά ή εξω-κομματικά, άρα δεν έχει αποκτήσει σαφή πολιτικό χαρακτήρα για την κοινή γνώμη, επομένως ούτε απέκτησε (ή θα αποκτήσει) γκελ στην κοινωνία η οποία τοποθετείται λόγω των καταστάσεων στα άκρα. Το κουρασμένο της προφίλ δε, πλαισιωμένο από μαντρόσκυλα του Βενιζελιστάν (και τον ίδιο τον μονάρχη), δεν μπορεί να εμπνεύσει ούτε καν τον παραδοσιακό ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα αισθάνεται πως το ένα του χέρι θέλει να κόψει το άλλο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος το Ποτάμι υπέστη μία εξευτελιστική ήττα στο δημοψήφισμα, αφού ήταν η πρώτη κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση, ως νέα ανερχόμενη εναλλακτική πολιτική δύναμη. Δυστυχώς η απολίτικη ρητορική του, η προσωποπαγής δομή του και κάτι γυρολόγοι Αμυράδες και Θεοχάρηδες, δεν είναι ικανοί να πείσουν πως γνωρίζουν το πολιτικό παιχνίδι κι ένας Σταύρος (που δεν πάει στο Ευρωκοινοβούλιο γιατί δεν ξέρει Αγγλικά, ενώ εχθές ασκούσε υψηλή διπλωματία με τον Γιούνγκερ) δε φέρνει την άνοιξη, όσο τηλεοπτικός κι αν είναι.

Το ΚΚΕ όπως τα ξέρετε

Οι Καμμένοι Έλληνες όταν δουν πως η κυβέρνηση αλλάζει, θα αλλάξουν κι αυτοί ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν υπουργείο για τον φύλαρχο της συμπυκνωμένης χαζομάρας και ουφολογίας Καμμένο.

Και τέλος η ΧΑ είναι τόσο ντεμοντέ, που ούτε καν να μας χαλάσει την αισθητική δεν καταφέρνει…

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επομένως έχει καταφέρει λόγω των συνθηκών να είναι η μόνη κυβέρνηση η οποία διαθέτει μόνο εσωκομματική (έστω και τεχνητή) αντιπολίτευση. Η δε εσωκομματική αντιπολίτευση μπορεί να είναι η μόνη η οποία αφενός να στερήσει την εξουσία από τον ΣΥΡΙΖΑ κι αφετέρου να την διεκδικήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ… ΤΡΕΛΑ!

Η έλλειψη ενός πολιτικού ρεύματος με ρεαλιστική πρόταση και προοπτική σε βάθος χρόνου είναι εμφανέστατη. Μέχρι τότε ο πολίτης είναι ανενεργός θεατής, έρμαιο των καταστάσεων κι εγκλωβισμένος σε έναν φαύλο κύκλο …

Ο,τι αν είναι να γίνει, ας γίνει σύντομα.-

Και βοήθειά μας!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ smartpost.gr

Κυκλική Οικονομία: Η Αθόρυβη Κοσμογονική Αλλαγή
Η κρίση μέσα στην κρίση
Δένδιας -Τσαβούσογλου: Ο σκοπός της επίσκεψης και ο τουρκικός αναθεωρητισμός
Φιμωμένη Βουλή σημαίνει φιμωμένη δημοκρατία
«Πειραματισμοί και εθισμοί»
Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι δήθεν είναι αναχρονιστική η πολιτική διάκριση ανάμεσα στην Δεξιά και στην πραγματική Αριστερά