Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έτοιμος για μεγάλες… αλήθειες πάλι ο Τσίπρας στον Χατζηνικολάου! Η συνέντευξη του 2015 που έμεινε στην ιστορία

Έτοιμος για μεγάλες… αλήθειες πάλι ο Τσίπρας στον Χατζηνικολάου! Η συνέντευξη του 2015 που έμεινε στην ιστορία

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου θα παραχωρήσει απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ήδη στο twitter υπάρχει σχετικό trend με το #ερωτηση_χατζηνικου για τις πιθανές… ερωτήσεις με αποδέκτη τον πρωθυπουργό, με το ανάλογο τρολάρισμα φυσικά!

Βέβαια, πέρα από το τρολάρισμα, ο πρωθυπουργός έχει δώσει τις μεγαλύτερες υποσχέσεις του σε ανάλογες παλιότερες συνεντεύξεις του στον Νίκο Χατζηνικολάου, αν και κάτι τέτοιο το κάνει και εκτός συνεντεύξεων…

Ορισμένα από αυτά έχουν μείνει βαθιά χαραγμένα και είναι άξια υπενθύμισης σε κάθε ευκαιρία.

Όπως σε εκείνη την ανεπανάληπτη συνέντευξη του 2015 λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας και από τα γραφεία της Κουμουνδούρου μιλούσε για το μεγαλόπνοο σχέδιό του για τη χώρα χωρίς μνημόνια και λιτότητα…

«Όλοι, πλέον, συνειδητοποιούν ότι αυτό που προτείνουμε δεν είναι η διάλυση της Ευρώπης. Είναι ο δρόμος για τη διάσωση της Ευρώπης. Κι απευθυνόμαστε – αν θέλετε – και στους Γερμανούς πολίτες», έλεγε ο Αλ. Τσίπρας.

Ν. Χατζηνικολάου: «Ξαναρωτάω. Αν απαντήσει όχι η Μέρκελ;»

«Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να απαντήσει όχι η Μέρκελ. Διότι, η Μέρκελ είναι μία πολιτικός, που θα θελήσει όχι να διακινδυνεύσει την προοπτική της βιωσιμότητας της Ευρώπης, εν συνόλω, αλλά, να καρπωθεί την έξοδο από την κρίση. Θα το θυμηθείτε. Και θάναι μέρα μεσημέρι. Αυτό θα επιδιώξουνε με την Ελλάδα και με τον ΣΥΡΙΖΑ», συνέχιζε ο πρωθυπουργός.

Ν. Χατζηνικολάου: «Κύριε πρόεδρε, ωστόσο, πάντα υπάρχει η πιθανότητα σε αυτή τη διαπραγμάτευση να ακούσετε όχι. Ρωτώ, είναι το δημοψήφισμα, σε αυτή την περίπτωση, μία λύση;».

«Κύριε Χατζηνικολάου, σας απαντώ ευθέως. Εάν ακουστεί η λέξη "όχι" εμείς θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Κανένα δημοψήφισμα. Κανένα δίλημμα. Καμία κρυφή ατζέντα. Να τελειώνουμε με αυτά. Στις 26 Γενάρη, πιστεύω, ότι θα έχουμε μία νέα κυβέρνηση που θα έρθει να κάνει μια μεγάλη τομή με το χθες. Από την επόμενη ημέρα - με μια μεγάλη, συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - το παλιό, το γερασμένο, το φθαρμένο, το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε τη χώρα στην κρίση, τελειώνει. Και τελειώνουνε και τα τζάκια, τελειώνουν και οι επετηρίδες. Έρχεται η ώρα στην Ελλάδα - κι αυτό είναι πέρα κι έξω από κάθε συζήτηση κι από κάθε διαπραγμάτευση με τους εταίρους - να γυρίσουμε σελίδα. Και είμαι βέβαιος ότι θα γυρίσουμε σελίδα», επέμενε ο Αλ. Τσίπρας.

Στην ίδια συνέντευξη ακόμη μια ανεπανάληπτη στιγμή σημειώθηκε όταν ρωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας για το αν θα εγκρίνει ή επικυρώσει συμφωνίες που έγιναν επί Σαμαρά, με τον ίδιο να λέει το… μυθικό: «Αν είναι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να εγκρίνει ή να επικυρώσει συμφωνίες που έγιναν όπως αυτή στο Ελληνικό τότε ο κόσμος καλύτερα να ψηφίσει τον Αντώνη Σαμαρά». Όλοι ξέρουμε τη συνέχεια με την παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στην Lamda Development, μια επένδυση βέβαια που έχει «κολλήσει».

Βέβαια, ακολούθησαν και άλλες συνεντεύξεις στον Νίκο Χατζηνικολάου, τον Απρίλιο του 2015 και 2 μήνες πριν την προκήρυξη δημοψηφίσματος, προτού γίνει η «κωλοτούμπα» με το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, καθώς και άλλη μια τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πριν τις εκλογές, αλλά και το 2016.

Κοινή συνισταμένη όλων των συνεντεύξεων: Οι μεγάλες… αλήθειες του Αλέξη Τσίπρα!

Send this to a friend