Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Έφυγε ο Αλέξης Παππάς και ξεκίνησαν τα πανηγύρια – Στεναχωρήθηκε ο Τριαντάφυλλος! (vid)

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΣΟΙΜΠΛΕ – ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ… “ΦΙΛΙΚΟ” GREXIT

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας FAS, ο Σόιμπλε απορρίπτει τις ελληνικές προτάσεις, με το αιτιολογικό ότι λείπουν από αυτές σοβαρές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να είναι βάση για ένα νέο τριετές πρόγραμμα μέσω του ESM. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προχωρά ακόμη περισσότερο, προτείνοντας πενταετή έξοδο της […]

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας FAS, ο Σόιμπλε απορρίπτει τις ελληνικές προτάσεις, με το αιτιολογικό ότι λείπουν από αυτές σοβαρές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να είναι βάση για ένα νέο τριετές πρόγραμμα μέσω του ESM.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προχωρά ακόμη περισσότερο, προτείνοντας πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά παραμένοντας μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να λαμβάνει κονδύλια για την ανάπτυξη και την ανθρωπιστική βοήθεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο του ομοσπονδιακού υπουργείου, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα FAS, οι Γερμανοί επεξεργάζονται τα δύο παρακάτω σχέδια:

Ο ένας τρόπος είναι η Ελλάδα να μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ σε ένα ταμείο, το οποίο θα πουλά προς αποπληρωμή του χρέους, ενώ ένας δεύτερος τρόπος θα ήταν ένα «διάλλειμα»της Ελλάδας από το ευρώ για τουλάχιστον πέντε χρόνια που θα συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους.

Στην δεύτερη αυτή περίπτωση, σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται η FAZ, η Ελλάδα παραμένει κράτος μέλος της Ε.Ε. και θα λάβει «αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι δεν είναι σαφές πόσοι από τους ομολόγους του Σόιμπλε, ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ενδέχεται να υποστηρίξουν κάποια από τις δύο προτάσεις. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, η αντίδραση του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στα εν λόγω σχέδια είναι ότι «φαίνονται περίπλοκα».

Σύμφωνα με το Reuters, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να σχολιασει το δημοσίευμα της FAS.

Το Μαξίμου διαψεύδει το δημοσίευμα

Στις 6 το απόγευμα το διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των μέτρων
Θεσσαλονίκη – Θέρμη: Χωρίς self test ξανά μαθητής λυκείου (ΒΙΝΤΕΟ)
Κτηματολόγιο: Ποιοι επαγγελματίες θα μπαίνουν με ένα κλικ
Ο ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης έρχεται στο ΤΕΧΝΟΛόΓΙΟ και το thecaller web TV
Ντάγκι: Αποκάλεσε δικτάτορα τον Ερντογάν – «Δεν συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση τις θέσεις του»
Απόψε στις 21.00 ζωντανά στο ΤhecallerWeb TV η Μαρίνα Κουταρέλλη, διοργανώτρια του Spetses mini Marathon