Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η Gigi Hadid ξεκίνησε πόλεμο κατά της Ελλάδας και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Η ανάρτηση της Gigi Hadid στο Instagram, στην οποία αποκαλύπτει ότι έπεσε θύμα κλοπής στη Μύκονο και παρέπεμπε τον κόσμο να μην επισκεφθούν το ελληνικό νησί, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και τα αρνητικά σχόλια «έπεσαν» βροχή.

Η ανάρτηση της Gigi Hadid στο Instagram, στην οποία αποκαλύπτει ότι έπεσε θύμα κλοπής στη Μύκονο και παρέπεμπε τον κόσμο να μην επισκεφθούν το ελληνικό νησί, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και τα αρνητικά σχόλια «έπεσαν» βροχή.

Συγκεκριμένα, έγραψε: Μην αφήνετε το Instagram να σας ξεγελάσει. Με λήστεψαν. Δεν πρόκειται να επιστρέψω ποτέ ξανά. Δεν θα την συνιστούσα. Ξοδέψτε τα χρήματά σας αλλού». Οι ληστές μπήκαν στην βίλα όπου είχε νοικιάσει η Gigi Hadid με τις φίλες της όσο εκείνες διασκέδαζαν στο νησί, σύμφωνα με πηγή του TMZ.

Όμως, οι χρήστες του διαδικτύου πήραν θέση και χαρακτήρισαν τα σχόλια της Gigi Hadid ως «απερίσκεπτα» και «ανεύθυνα», υποστηρίζοντας ότι είναι παράλογο να κατηγορούμε μια ολόκληρη χώρα για ένα και μοναδικό περιστατικό. Συγκεκριμένα, κάποιος σχολίασε, σύμφωνα με το Cosmopolitan: «Με λήστεψαν στο Μαϊάμι... Δεν λέω στους ανθρώπους να μην πάνε εκεί... ηλίθια ανάρτηση».

Άλλος χρήστης τόνισε πως η Ελλάδα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τουριστική της βιομηχανία, λέγοντας: «Μία από τις κυριότερες πηγές εισοδήματος της Ελλάδας είναι ο τουρισμός και κυριολεκτικά δυσφημείτε την χώρα. Εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την Μύκονο ετησίως. Ακριβώς επειδή συνέβη σε σένα, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να συμβεί σε όλους. Έχετε δει ποτέ τα εγκλήματα και τις δολοφονίες που συμβαίνουν στην χώρα σας; Για να μην μιλήσουμε για τις μαζικές δολοφονίες. Σε παρακαλώ! Τι σημαίνει αυτό, ότι κανείς δεν θα έπρεπε να επισκεφθεί τις ΗΠΑ;».

Το μοντέλο δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστα όλα τα παραπάνω και έγραψε: «Επιτρέψτε μου να το καταστήσω σαφές για όσους πιστεύουν ότι δεν δικαιούμαι να εκφράσω την άποψή μου για την εμπειρία μου και να προειδοποιήσω τους ανθρώπους γι’ αυτήν – με λήστεψαν μαζί με άλλα 30 σπίτια εκείνο το βράδυ, κάποια υπό την απειλή όπλου. Δεν ήταν δυνατόν να έρθω σε επαφή με οποιαδήποτε μορφή επιβολής του νόμου εκτός από την ιδιωτική μου ασφάλεια. Αυτό είναι ένα προνόμιο το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι που ταξιδεύουν εκεί, δεν θα είχαν. Εάν συμβεί κάτι ενώ το αστυνομικό τμήμα είναι κλειστό, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να γίνει για να προστατευτείς και όταν ανοίξει το αστυνομικό τμήμα, δεν φαίνεται πως η κατάρτιση και οι πόροι του συμβαδίζουν με την διατήρηση της ασφάλειας των ανθρώπων όσον αφορά στον αριθμό των εγκλημάτων που συμβαίνουν εκεί σε νυχτερινή βάση (μιλάω για το συγκεκριμένο νησί μόνο, γιατί εκεί έζησα όλη αυτή την εμπειρία). Αυτή δεν είναι μια πληροφορία που γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι προτού επισκεφθούν την Μύκονο. Αν ήξερα ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν τόσο συχνά και πως δεν υπήρχε αρκετή υποδομή για να προστατευθεί κάποιος, δεν θα είχα πάει. Επομένως αυτή είναι η γνώμη μου που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αν δεν σας αρέσει, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Τέλος, δουλεύω πολύ σκληρά και πολύ σπάνια κάνω ένα τέτοιο ταξίδι για μένα και τους φίλους μου, επομένως αν θέλω να ποστάρω φωτογραφίες από το ταξίδι αφότου με λήστεψαν, θα το κάνω».

https://twitter.com/LisbethJensenDK/status/1161187190992449536

Φαίνεται όμως ότι και πάλι το διαδίκτυο δεν πείστηκε και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνέχισαν να την «κράζουν». «Είναι κατανοητό ότι η Gigi Hadid έχει συγκλονιστεί από την ληστεία, αλλά το να ντροπιάζει την Μύκονο και να λες πως δεν θα ξαναπάς είναι αρκετά ρηχό, την στιγμή μάλιστα που σπεύδει να γυρίσει στις ΗΠΑ, όπου άνθρωποι κυριολεκτικά πεθαίνουν στους δρόμους κάθε λεπτό. Τα ελληνικά νησιά είναι μεταξύ των ασφαλέστερων μερών για να επισκεφθεί κάποιος». Κάποιος άλλος χρήστης, έγραψε: «Η Κιμ Καρντάσιαν έπεσε θύμα ληστείας στο Παρίσι και ο Λούις Τόμλινσον στο Λος Άντζελες. Τους είδαμε να κλαψουρίζουν και να γίνονται σκληροί με τις πόλεις αυτές;Όχι. Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης πέφτουν θύματα ληστείας συνέχεια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κανείς δεν πρέπει ποτέ να πάει στην Νέα Υόρκη;»

Send this to a friend