Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη

Θυμάστε όλοι ασφαλώς το σύνθημα της πρώτης εποχής ΣΥΡΙΖΑ «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Θυμάστε όλοι ασφαλώς το σύνθημα της πρώτης εποχής ΣΥΡΙΖΑ «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

ΓΡΑΦΕΙ Ο Βαγγέλης Γιακουμής

Ε αυτό το σύνθημα με τους τόσους πλειστηριασμούς άλλαξε και έχει μετατραπεί σε «Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη» γιατί μόνο για αύριο έχουν προγραμματιστεί πάνω από 700 πλειστηριασμοί ενώ δυσοίωνα είναι τα νέα σε ότι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας με το νόμο Κατσέλη να βρίσκεται στο κύκνειο άσμα του.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί μέχρι τον Ιούνιο του 2019, υπολογίζονται κοντά στις 25 χιλιάδες και καταλαβαίνεται τι έχει να γίνει. Κλαυθμός και οδυρμός από οφειλέτες που βρίσκονται σε αδυναμία να καταβάλουν τις οφειλές και να ξεχρεώσουν τα χρέη τους στις τράπεζες από τα δάνειά τους.

Επομένως το σύνθημα με την μη προστασία της πρώτης κατοικίας που σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που υπάρχει από τις τράπεζες είναι  να μειωθεί το όριο κάτω από τις 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ αντίθετα  σήμερα ο ν. Κατσέλη -Σταθάκη καλύπτει τα ακίνητα αξίας από 180 χιλιάδες για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και ως 280 χιλιάδες για τις πολύτεκνες οικογένειες, το σύνθημα αυτό γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε και από «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» μετουσιώνεται σε «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη» με την έννοια δηλαδή ότι πολύ δύσκολα οι οφειλέτες κάτοχοι κόκκινων δανείων θα κρατήσουν στα χέρια τους τα ακίνητά τους.

Send this to a friend