Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κάψτε θερμίδες και γυμνάστε όλο το σώμα σας κολυμπώντας με βατραχοπέδιλα

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το κολύμπι στα καταγάλανα νερά της Ελλάδας το καλοκαίρι;

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το κολύμπι στα καταγάλανα νερά της Ελλάδας το καλοκαίρι;

Το κολύμπι στη θάλασσα αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους γυμναστικής, αλλά και αποθεραπείας από μυϊκούς πόνους ή τραυματισμούς.

Γυμνάζει όλο το σώμα και το διατηρεί σε φόρμα, είναι μια ευχάριστη και διασκεδαστική δραστηριότητα και έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, μειώνει την πίεση, φροντίζει για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και συμβάλλει στο αδυνάτισμα. Γι’ αυτό και θεωρείται κατάλληλος τρόπος εκγύμνασης και για ομάδες ατόμων που δεν επιτρέπεται να πραγματοποιήσουν άλλου είδους ασκήσεις, όπως οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ή οι ηλικιωμένοι, που επιβαρύνουν τα γόνατά τους.

Γνωρίζατε όμως, ότι το κολύμπι με βατραχοπέδιλα είναι ακόμη καλύτερο από το απλό;

Κι ο λόγος είναι γιατί με τα πέδιλα, αυξάνει η αντίσταση στους μυς των ποδιών, λόγω του νερού, δηλαδή η εκγύμναση των μυών, ισοδυναμεί με ασκήσεις του γυμναστηρίου, που περιλαμβάνουν βάρη. Αν διαρκέσει πολλή ώρα, μπορεί να είναι κουραστικό, όμως ο καθένας έχει τις δικές του αντοχές.

Το ελεύθερο στυλ με βατραχοπέδιλα, είναι καλή θεραπεία για όσους έχουν προβλήματα στα γόνατα, όπως χονδροπάθεια και συνδεσμικά προβλήματα ή τραυματίστηκαν στο παρελθόν. Το ύπτιο ενδυναμώνει τους τετρακέφαλους, που με τη σειρά τους ξεκουράζουν τα γόνατα από το βάρος του σώματος.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα, είναι η διατήρηση της σωστής θέσης σώματος, καθώς με τα βατραχοπέδιλα τα πόδια δε μπαίνουν βαθιά στη θάλασσα. Έτσι, ο κολυμβητής αποκτά ευλυγισία και καλύτερο ρυθμό, χάνοντας παράλληλα και βάρος.

Οι γυμναστές παραδέχονται ότι τα βατραχοπέδιλα εξασφαλίζουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, στη σύσφιξη γλουτών και μηρών. Για να γυμναστούν μαζί με τα πόδια και οι κοιλιακοί μυς, προτείνονται ασκήσεις όπως ψαλιδάκια, που απαιτούν δύναμη και στήριξη στην κοιλιά.

Προσοχή. Τα άτομα που έχουν οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, κήλη δίσκου και παρεμφερή προβλήματα, καλό θα ήταν να αποφεύγουν την κολύμβηση με βατραχοπέδιλα. Αρκετό από το σωματικό βάρος υποστηρίζεται από τη μέση, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της περιοχή και την επιδείνωση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη μέση.
Επίσης, πρέπει να αποφεύγονται οι απότομες, σπασμωδικές κινήσεις.

Send this to a friend