Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έξαλλη η Ζήνα Κουτσελίνη αποχώρησε από την εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου – Η ενόχληση με τις «Σφήκες» (vid)

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αδιόρθωτοι! Μετά το «ράπισμα» του ΣτΕ για τα κανάλια, ο Σπίρτζης θέλει μόνο 15 ραδιόφωνα

Πριν καλά καλά «κλείσουν» οι «πληγές» της κυβέρνησης από την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες, και στην κυβέρνηση ανοίγουν νέο «μέτωπο», αυτό των ραδιοσυχνοτήτων...

Πριν καλά καλά «κλείσουν» οι «πληγές» της κυβέρνησης από την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες, και στην κυβέρνηση ανοίγουν νέο «μέτωπο», αυτό των ραδιοσυχνοτήτων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, με απόφαση του, καθορίζει σε 15 τις άδειες εθνικής εμβέλειας προς χρήση ραδιοσυχνοτήτων  του επίγειου συστήματος παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη ζώνη των 24,5 – 26,6 GHz.

Οι άδειες αυτές θα είναι 15ετούς διάρκειας και για τη χορήγησή τους θα υπάρξει διαδικασία ανοιχτής δημοπρασίας. Όπως αναφέρεται η επίμαχη υπουργική απόφαση επιδιώκει να «εξασφαλίζει βιώσιμα δίκτυα και επαρκή ανταγωνισμό».

Ειδικότερα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών  και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης  εξέδωσε χθες την  υπ΄  αριθμ. οικ. 69097/1496  απόφασή του η οποία αφορά τον περιορισμό  και καθορισμό  «είδους διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων για την παροχή δημόσιων δικτύων ή/και διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη ζώνη των 24,5 – 26,5 GHz».

Για την έκδοση της  εν λόγω υπουργικής απόφασης -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της:

– Την πρόθεση του κράτους για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την παροχή καινοτόμων δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους πολίτες.

– Το γεγονός ότι το ραδιοφάσμα είναι σπάνιος πόρος και η χορήγηση του για χρήση πρέπει να εξασφαλίζει βιώσιμα δίκτυα και επαρκή ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, η επίμαχη απόφαση αναφέρει:

«1. Τον περιορισμό των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων έως δεκαπέντε (15) δικαιώματα εθνικής εμβέλειας εύρους ζώνης 2×56 MHz συμπεριλαμβανομένων των ζωνών συχνοτήτων ασφαλείας (guard bands) στη ζώνη συχνοτήτων 24.549-25.389 MHz και 25.557-26.397 MHz, με τήρηση ζωνών συχνοτήτων ασφαλείας εύρους 28 MHz μεταξύ των φασματικών τμημάτων διαφορετικών παροχών.

2. Τον ορισμό ως εξής: α) Η χρονική διάρκεια του περιορισμού των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 24,5 – 26,5 GHZ καθορίζεται στα δεκαπέντε (15) έτη, ενώ η διάρκεια των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη 24, 5 – 26,5GHZ καθορίζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 24,5 – 26,5 GHZ να λήγουν την ίδια ημερομηνία.

β) Τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων χορηγούνται με τη διαδικασία της ανοιχτής δημοπρασίας.

3. Την κατάργηση της υπουργικής απόφασης με αριθμό 29913/1196/30-05-2006 (ΦΕΚ Β’711) όπως ισχύει τροποποιηθείσα από την υπουργική απόφαση με αριθμό 7349/218/12-02-2014 (ΦΕΚ Β’350)».

Θεοδωράκης:”Έχουν χιούμορ ή βλέπουν και οράματα;”

Η εν λόγω απόφαση του κ. Σπίρτζη δεν πέρασε ασχολίαστη από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, που μέσω Twitter “τρόλαρε” την κυβέρνηση: «Προσοχή δεν είναι πλάκα! Ο Σπίρτζης αποφάσισε ότι μπορούν να εκπέμπουν μόνο 15 ραδιοφωνικοί σταθμοί. Έχουν χιούμορ ή βλέπουν και οράματα;».

https://twitter.com/St_Theodorakis/status/791580307946373120

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Κρεμάστηκε 39χρονη!
Γιώργος Μαυρίδης: Αποκάλυψε όσα έζησε στο Μεξικό – «Ήταν ένα μπουντρούμι χωρίς παράθυρο»
ΕΝΦΙΑ 2020: Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα εκκαθαριστικά
Δέκα μαθητές κάηκαν ζωντανοί σε φωτιά που ξέσπασε σε σχολικό κοιτώνα στην Τανζανία
Ιερώνυμος για Μόρια: Η Εκκλησία στο πλευρό κάθε κατατρεγμένου
Μπορεί το ΕΣΡ να «τιμωρήσει» τον ΣΚΑΪ για το Big Brother;