Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μοιράζεσαι ή όχι τα ακουστικά σου με άλλον;

Σίγουρα πολλοί από μας έχουμε μοιραστεί κάποια στιγμή τα ακουστικά μας με έναν δικό μας άνθρωπο. Μήπως όμως αυτό κρύβει κινδύνους;

Σίγουρα πολλοί από μας έχουμε μοιραστεί κάποια στιγμή τα ακουστικά μας με έναν δικό μας άνθρωπο. Μήπως όμως αυτό κρύβει κινδύνους;

Η κοινή χρήση των ακουστικών δεν είναι εντελώς... αθώα!

Το κερί που δημιουργείται στο εσωτερικό των αυτιών μας είναι ένας φυσικός τρόπος για να προστατέψουμε τα αυτιά μας αλλά και να αποτρέψουμε τις λοιμώξεις. Τα βακτήρια που υπάρχουν στην κυψελίδα (το γνωστό κερί δηλαδή) είναι ακίνδυνα για τον οργανισμό μας.

Εισάγοντας όμως τα ακουστικά στα αυτιά μας, βοηθάμε τα μικρόβια που έχουν συσσωρευτεί πάνω σε αυτά να εισχωρήσουν στο σκοτεινό και υγρό περιβάλλον του εσωτερικού των αυτιών μας. Αν αυτά τα μικρόβια πολλαπλασιαστούν, αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε μολύνσεις. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί αν χρησιμοποιήσετε ένα ξένο ζευγάρι και υπολογίστε και ότι μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με βρώμικες επιφάνειες όπως χρήματα, τραπέζια αλλά και το πάτωμα.

Βέβαια, εκτός από το να μη μοιράζεστε τα ακουστικά σας, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να μην εκθέτετε τα αυτιά σας σε κίνδυνο: Προμηθευτείτε θήκες φύλαξης, καθαρίστε τα τακτικά με πανί εμποτισμένο σε αλκοόλ και βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά και καθαρά πάντα!!!

Send this to a friend