• Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου
  • 23:21

Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέα εποχή στον Παναθηναϊκό: «Ναι» Αλαφούζου στην Pan Asia -Έναντι ενός ευρώ παραχωρεί το «τριφύλλι» !

Ιστορική αναμένεται να είναι η σημερινή μέρα για τον Παναθηναϊκό!

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Βέργης στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγες ώρες πως αποδέχεται την πρόταση της Pan Asia για την αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ!

Ήδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Αλαφούζος έχει ενημερώσει το consortium για την αποδοχή της προσφοράς και τους καλεί άμεσα στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί το μεγάλο deal.

Κάτι που σημαίνει πως ο «Mr Skai» είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τα δρώμενα του συλλόγου ύστερα από έξι χρόνια, με το fund που εκπροσωπείται από τον Ταϊλανδό, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ, να αναλαμβάνει την «αναγέννηση» του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας, η πρόταση της Pan Asia είναι: 13 εκατ. ευρώ για χρέη σε εφορία και δημόσιο, αλλά 7 εκατ. ευρώ για το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, άλλα τόσα για το δεσμευμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο και τέλος άλλα 20 εκατ. ευρώ για να... τρέξει η ομάδα από την επόμενη σεζόν.

Εμπλοκή στο deal για τον Παναθηναϊκό; Τι απαντά η PanAsia στον Αλαφούζο: «Το ζητούμενο είναι πόσα χρέη καλύπτει…»

Έναντι ενός ευρώ

Έναντι €1 (ενός ευρώ) και υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ, παραχωρεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιωάννης Αλαφούζος, το μετοχικό του κεφάλαιο στην Pan Asia, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟ, δηλώνει ότι με απόλυτη συναίσθηση αποδέχεται την από 16 Απριλίου 2018 δεσμευτική προσφορά της PanAsiaInvestments για την πώληση των μετοχών του, σημειώνοντας παράλληλα ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση που θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Αλαφούζος με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση η οποία θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας. Τις τελευταίες ημέρες συζήτησε ενδελεχώς την πρόταση της PanAsiaInvestmentsγια αγορά της ομάδας. Σήμερα ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος με επιστολή του γνωστοποίησε στην PanAsiaInvestments ότι κάνει δεκτή την πρότασή της.

Η επιστολή του κ. Αλαφούζου έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Πιεγκπονσάντ,

Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας με ημερομηνίες 28 Μαρτίου 2018 και 16 Απριλίου 2018.
Όπως συζητήθηκε στην τελευταία μας συνάντηση, προτίθεμαι να μεταβιβάσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχω στην κατοχή μου άμεσα ή έμμεσα, έναντι €1 (ενός ευρώ) συνολικά, με αντάλλαγμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από το επενδυτικό σας σχήμα απευθείας στην ΠΑΕ, ύψους €27 εκ. (είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά σας της 16ης Απριλίου 2018.

Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την υλοποίηση της συμφωνίας μας.

Με εκτίμηση, Ιωάννης Αλαφούζος»

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

(πηγή: sport-fm)

Send this to a friend