
ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε τις δηλώσεις που έκανε χθες Πέμπτη ο Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την Ουκρανία.
«Δεν έχει καμία πρόθεση να συνομιλήσει με τον Πούτιν αυτή τη στιγμή», είπε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. «Και όπως είπε (ο Μπάιντεν), ο Πούτιν δεν έχει δείξει κανένα απολύτως ενδιαφέρον να έχει τον οποιοδήποτε διάλογο – στην πραγματικότητα ακριβώς το αντίθετο», είπε σε δημοσιογράφους.
Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι «έτοιμος να συνομιλήσει με τον Πούτιν αν ο τελευταίος αναζητήσει έναν τρόπο να τερματίσει τον πόλεμο», σημειώνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος «δεν το έχει κάνει ακόμη».
«Αν ήταν έτσι, τότε σε συνεννόηση με τους Γάλλους φίλους μου και τους φίλους μου από το ΝΑΤΟ, θα ήμουν ευτυχής να καθίσω με τον Πούτιν για να δω τι έχει στο μυαλό του. Δεν το έχει κάνει ακόμη», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Οι δηλώσεις Μπάιντεν ήταν μια ένδειξη ανοίγματος της Ουάσινγκτον για διάλογο με το Κρεμλίνο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά η Μόσχα «φυσικά» απέρριψε την πρόταση σήμερα, ερμηνεύοντας ότι αυτή υπονοούσε αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, μια επιλογή που η Ρωσία δεν εξετάζει.
Ο Κίρμπι αρνήθηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επαναλάβει τις συνομιλίες με τη Μόσχα.
«Ο πρόεδρος δεν ανέφερε καθόλου ότι έχει έρθει η ώρα να διεξαχθούν συνομιλίες», τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος. «Ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει σήμερα χωρίς διαπραγματεύσεις αν ο Πούτιν έκανε το σωστό και αποχωρούσε από την Ουκρανία. Τα στρατεύματά του δεν έχουν καμία δουλειά εκεί».
Ροή Ειδήσεων
05/02/2023 | 23:31
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»-Αρναούτογλου: Πρόσκαιρη η ύφεση των φαινομένων στην Αττική- Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

05/02/2023 | 23:15
Σπανός: Πήρα τηλέφωνο τον Μελισσανίδη και μού είπε πως πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι για να πάρει το πρωτάθλημα
05/02/2023 | 23:07
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0: Καλύτερος ο «Δικέφαλος» αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν Πασχαλάκη! Καθυστέρησε το παιχνίδι για πανό για τον Μαρινάκη
05/02/2023 | 23:03
Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο για την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος – Ματαιώθηκε παράσταση του Καπουτζίδη

05/02/2023 | 22:53
ΑΕΚ: Να παίξουμε με πιο κοντά τέρματα; Να παίξουμε 5Χ5; Να παίξουμε αντικανονικά σε τελική ανάλυση;
05/02/2023 | 22:39
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ και τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν απόψε (05/02)
05/02/2023 | 22:25
Μαίρη Συνατσάκη: «Α ρε φασόλι άρχοντα, πάρε μας τα υπάρχοντα»-Η συγκινητική φωτογραφία με την κόρη της αγκαλιά!

05/02/2023 | 22:12
Καλάβρυτα: Νεαρός βγήκε με κοντομάνικο μες στα χιόνια! «Έτσι είμαι χειμώνα-καλοκαίρι, δεν αρρωσταίνω ποτέ»
04/02/2023 | 10:13
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πότε θα αρχίσει να χιονίζει στην Αττική – Αυτές είναι οι τελευταίες προβλέψεις
04/02/2023 | 15:39
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μηνύματα 112 σε Αττική, Εύβοια, Β. Σποράδες, Μαγνησία, Φθιώτιδα και Βοιωτία– Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων
04/02/2023 | 21:36
Χιόνια στην Αττική: Πότε θα αρχίσει να χιονίζει και σε ποιες περιοχές θα το «στρώσει»
04/02/2023 | 16:06
Υποχρεωτικά αντιολισθητικά μέσα σε όλα τα αυτοκίνητα στο οδικό δίκτυο αλλιώς πρόστιμο 80 ευρώ – Οι οδηγοί πρέπει να ξέρουν τα βάζουν μόνοι τους!

05/02/2023 | 12:48
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στην Αττική λόγω χιονιά – Κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα στη βόρεια Αττική
05/02/2023 | 22:39
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ και τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν απόψε (05/02)
04/02/2023 | 19:27
Σπύρος Παπαδόπουλος: Είχα ξεχάσει τον γιο μου μέσα στο καρότσι, στο σούπερ μάρκετ-Γύρισα σπίτι μόνο με τα ψώνια

04/02/2023 | 16:55
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε Ωρωπό και Μαραθώνα τα πρώτα χιόνια στην Αττική το πρωί της Κυριακής – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει στη συνέχεια
04/02/2023 | 16:29
Τσιτσιπάς: Σκεφτόμουν τους πιλότους την ώρα του αγώνα. Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος
04/02/2023 | 22:53