Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Να γιατί δεν αποχωρεί οικειοθελώς ο Τριαντάφυλλος – Η ρήτρα για τα μισά λεφτά στο συμβόλαιο (vid)

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πικραμμένος για υπόθεση Κουφοντίνα: Θα βρεθεί λύση- Το δικαστήριο θα αποφανθεί

«Αδιέξοδο στην απονομή της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει, λύση θα βρεθεί» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος αναφερόμενος στην υπόθεση Κουφοντίνα.

Δείτε επίσης

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα του για «πάγωμα» της απόφασης της μεταγωγής του
Κουφοντίνας: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν επτά από τις 29 προσαγωγές στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο ίδιος χαρακτήρισε «άριστη» τη «συμπεριφορά της Δικαιοσύνης σε θεσμικό επίπεδο».

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις υποθέσεις Κουφοντίνα αλλά και Λιγνάδη, ο Παναγιώτης Πικραμμένος είπε: «Σημειώνω και υπογραμμίζω την άριστη συμπεριφορά της Δικαιοσύνης σε θεσμικό επίπεδο αυτές τις ημέρες. Πραγματικά οι δικαστικοί λειτουργοί, παρ’ όλο που δέχθηκαν επιθέσεις ή προκλήσεις και εκ των έσω και εκ των έξω, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με ψυχραιμία, με αντικειμενικότητα και με ευαισθησία. Πραγματικά χαιρετίζω και ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για τη συμπεριφορά τους αυτή. Νιώθω ότι η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».

Σχετικά με το αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσει το αίτημά του ή όχι, ο κ. υποστήριξε σημείωσε ότι «όντως μπορεί να υπάρχουν αδιέξοδα σε θέματα αρμοδιότητας δικαστηρίων, αλλά αδιέξοδο στην απονομή της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει, λύση θα βρεθεί. Και πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη ήταν μονόδρομος σε αυτήν την ιστορία. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος για να αποκτήσει ο Κουφοντίνας τα όποια δικαιώματα θεωρούσε ότι είχε. Δηλαδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ενεργήσει, ο μόνος θεμιτός και θεσμικός τρόπος ήταν μέσω της δικαιοσύνης. Το δικαστήριο θα αποφανθεί. Θέλω να επαναλάβω ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Τέλος, για τις συγκεντρώσεις που γίνονται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού ο Παναγιώτης Πικραμμένος δήλωσε: «Δεν θεωρώ ότι είναι απλά και μόνο θέμα της Πολιτείας. Είναι αυτό που περιγράφουμε ως ατομική ευθύνη και το οποίο αντιλαμβάνομαι ότι έχει κουράσει τον κόσμο. Είναι πλήρως κατανοητό. Αλλά από την άλλη πλευρά, το λέει και η λαϊκή παροιμία. Αν δεν κοιτάξεις το σπίτι σου, ποιος θα το κοιτάξει; Δεν πρέπει εσύ ο ίδιος να φροντίσεις να μην κολλήσεις; Μπορεί να σε προστατεύσει κανένας από μια ανεύθυνη συμπεριφορά; Από ένα σημείο και πέρα, πρέπει μόνος σου να καταλάβεις ότι πρέπει να προστατευθείς. Η Πολιτεία δίνει τον τόνο, δίνει την κατεύθυνση, σου λέει τι είναι σωστό. Από εκεί και πέρα, μέχρι ενός σημείου», ενώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού επεσήμανε ότι «κατανοεί την κούραση του κόσμου, αλλά είναι αναγκαίο να τηρούνται οι αποστάσεις και τα ατομικά μέσα προστασίας».

 

Στις 6 το απόγευμα το διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των μέτρων
Θεσσαλονίκη – Θέρμη: Χωρίς self test ξανά μαθητής λυκείου (ΒΙΝΤΕΟ)
Κτηματολόγιο: Ποιοι επαγγελματίες θα μπαίνουν με ένα κλικ
Ο ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης έρχεται στο ΤΕΧΝΟΛόΓΙΟ και το thecaller web TV
Ντάγκι: Αποκάλεσε δικτάτορα τον Ερντογάν – «Δεν συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση τις θέσεις του»
Απόψε στις 21.00 ζωντανά στο ΤhecallerWeb TV η Μαρίνα Κουταρέλλη, διοργανώτρια του Spetses mini Marathon