Αθήνα

 

10 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

zodia 041024
Δύο ζώδια θα γίνουν πιο εκδηλωτικά, συναισθηματικά, σήμερα

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε εφαρμογή το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας στα Εξάρχεια – Τι αλλάζει στην περιοχή

Στην περιοχή θα παραμείνουν μόνο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και στο υπουργείο Πολιτισμού. Όλες οι υπόλοιπες αντικαθίστανται από πεζές και δίτροχες περιπολίες, αστυνομικούς με σκούτερ, DRONES και αστυνομικούς σκύλους περιπολίας. Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ άρχισε ήδη να εφαρμόζεται.

Ο νέος σχεδιασμός στηρίζεται στον «τεμαχισμό» της περιοχής σε 6 τομείς, ανάλογα με τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί και αντίστοιχες δράσεις αντιμετώπισης και καταπολέμησης της παραβατικότητας.

Ένας μεγάλος τομέας είναι αυτός όπου καταγράφονται καθημερινές κλοπές και ληστείες πεζών αλλά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Αυτή η περιοχή περικλείεται στις οδούς από τις οδούς Τσαμαδού, Ζαΐμη, Μεθώνης, Δερβενίων, Βαλτετσίου, Αραχώβης, Στουρνάρη και μερικές ακόμη.

Αρχικά θα διατεθούν τρεις πεζές περιπολίες των τεσσάρων αστυνομικών και άλλες δύο εποχούμενες με σκούτερ που θα κινούνται παράλληλα σε χαρτογραφημένες διαδρομές. Συνολικά 30 αστυνομικοί θα περιπολούν ανά βάρδια σε πεζές και εποχούμενες περιπολίες, και περίπου 100 συνολικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στα πρώτα στάδια υλοποίησης του νέου σχεδίου το «ωράριο» θα είναι από τις 09:00 έως τις 23:00 το βράδυ και θα επεκταθεί όλο το 24ωρο.

Αυτές οι περιπολίες θα έχουν την συνδρομή ομάδων ΟΠΚΕ και της νέας ομάδας «ΔΡΑΣΗ», οι οποίες θα επεμβαίνουν σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών και τυχόν επιθέσεων εναντίον των περιπολιών. Ουσιαστικά θα αντικαταστήσουν τις δυσκίνητες διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς όπως εκτιμήθηκε από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η «βαριά» παρουσία τους δημιουργούσε εστίες έντασης και αντιπαράθεσης, ενώ παρουσιαζόταν δυσλειτουργία στις περιπτώσεις καταδίωξης, προσαγωγής υπόπτων και σύλληψης δραστών.

Στο νέο αστυνομικό σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται η Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής αλλά και η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής προκειμένου να προβαίνει στις απαραίτητες διαδικασίες έρευνας των εγγράφων αλλοδαπών με έντονα παραβατική συμπεριφορά.

Ροή Ειδήσεων

drone.png

16/01/2025 | 17:50

Μεγάλη Βρετανία: Οι παράνομες παραδόσεις με drone στις φυλακές θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια

16/01/2025 | 17:45

ΕΟΔΥ: Σε έξαρση η γρίπη με 24 νέα σοβαρά κρούσματα και 3 θανάτους

16/01/2025 | 17:40

Τουρισμός: Κοινή σύσκεψη όλων των φορέων ζητάει η ΠΟΕΕΤ εν όψει της θερινής περιόδου του 2025
alexiadou vefa

16/01/2025 | 17:30

Βέφα Αλεξιάδου: Η ανιψιά της ξεκαθαρίζει για το μνημόσυνο – «20 άτομα ήμασταν στο τραπέζι»

16/01/2025 | 17:25

Ν. Ανδρουλάκης: Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται αναξιόπιστος o πρωθυπουργός – Η συναίνεση μετατρέπεται σε μονοκομματική επιλογή

16/01/2025 | 17:10

Η πρώτη φουσκωτή φάρμα στον κόσμο χρησιμοποιεί 99% λιγότερο νερό για την καλλιέργεια λαχανικών
samaras tasoulas

16/01/2025 | 17:04

Αντώνης Σαμαράς: Θα ψηφίσω τον Κώστα Τασούλα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

16/01/2025 | 17:02

Σχολεία: Τι ισχύει για τις απουσίες λόγω ιώσεων – Η απόφαση του υπ. Παιδείας

16/01/2025 | 17:01

Την άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής
tsimtsili 1

16/01/2025 | 17:00

Σταματίνα Τσιμτσιλή – Δημήτρης Παπανώτας σε διάλογο όλο νόημα: «Αν συνεχίσεις έτσι, εσένα θα σε έχω σίγουρα μαζί μου»

16/01/2025 | 16:50

Γάζα: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τη σύναψη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός

16/01/2025 | 16:40

Επιχειρήσεις: Αύξηση τζίρου 3,4% το Νοέμβριο
perris

16/01/2025 | 16:30

Βαγγέλης Περρής: «Είναι άκομψο να μιλάμε για αντικαταστάτες του Γιώργου Παπαδάκη, σεβασμός»

16/01/2025 | 16:27

Bafta: Οι ταινίες «Κονκλάβιο» και «Emilia Perez» πρώτες σε υποψηφιότητες

16/01/2025 | 16:27

Ο Νιλ Γιανγκ εκφράζει την άποψή του για την ταινία για τον Μπομπ Ντίλαν “A Complete Unknown”
screenshot 18
Νατάσσα Μποφίλιου: Αποκάλυψε πως είχε ξεχάσει ανοιχτό τον θερμοσίφωνα του σπιτιού για δύο χρόνια
screenshot 24
Deal: Σοκαρισμένος ο Θαναηλάκης με την απόφασή του για τις 70.000 ευρώ – Τι έγινε στον τελευταίο γύρο;
screenshot 11
Μαρία Αλιφέρη για Λευτέρη Πανταζή: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι»
screenshot 17
Καιρός – Αγρίνιο: Ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε μεγάλα δέντρα, εικόνες καταστροφής
vidiadis
Μεγακλής Βιντιάδης: «Στο Πάμε Πακέτο η Βίκυ και οι καλεσμένοι στο στούντιο έκλαιγαν, ενώ στο κοντρόλ όλοι γελούσαν»
screenshot 11
Φωτιά στη Μονεμβασιά: Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα