Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Αλβανίας για το 2019 - Υπεγράφη η συμφωνία

Υπεγράφη πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για το 2019 για θέματα έρευνας – διάσωσης και air policing.

Υπεγράφη πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για το 2019 για θέματα έρευνας – διάσωσης και air policing.

Ειδικότερα, η συμφωνία περιλαμβάνει εκπαιδεύσεις στο κέντρο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστηρίξεως Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), συμμετοχή σε ασκήσεις και ανταλλαγές εκπαιδευτών και επισκέψεις αντιπροσωπειών.

[adsebse_ad]

Το ΠΣΣ υπεγράφη στην Αθήνα από τον διευθυντή της διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, αρχιπλοίαρχο Μιχαήλ Ναούμ, και τον γενικό διευθυντή Αμυντικής Πολιτικής του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, Florian Kali.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, κατά τη συνάντηση έγινε διερεύνηση νέων τομέων κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας, ενώ πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη της γραμματείας του Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης (South East Europe Defence Ministerial - SEDM) με την αλβανική αντιπροσωπεία, ενόψει της επικείμενης ανάληψης της προεδρίας του SEDM από την Αλβανία, την 1η Ιουλίου 2019.

Send this to a friend