Αθήνα

23 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άννα Φόνσου: Μου έχει τύχει να μην έχω δουλειά και να φυλάω γάτες – Είμαι 90 plus (vid)

WEB TV

Αγανίδης στο TheCaller: Ζύμωση όλων των απόψεων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κι αριστερού ευρωπαϊκού κόμματος

«Η μεγάλη εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ μετατοπίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», Δημήτρης Αγανίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TheCaller WEB TV και τον Κωστή Μοσχολιό.

«Η ανασυγκρότηση είναι το πολιτικό φίλτρο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κι η οποία πραγματοποιείται για να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Αγανίδης στη συνέντευξή του στο TheCaller WEB TV.

Σχετικά με την εξέλιξη της διεύρυνσης, της διαδικασίας ανασυγκρότησης και του ρόλου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Αγανίδης τόνισε ότι «η Κ.Ε.Α έχει ως βασικό σκοπό να κάνει διάλογο για το πρόγραμμα κι όλα όσα αφορούν τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. (…) Τα πάντα θα αποφασιστούν στο Συνέδριο της Άνοιξης». Σημείωσε ότι «οι εγγραφές πηγαίνουν πολύ καλά» αναφέροντας χαρακτηριστικό παράδειγμα την Οργάνωση Μελών Πατησίων όπου «τα μέλη της διπλασιάστηκαν». Αναφορικά με την «πολιτική καταγωγή» των νέων μελών, είπε ότι «προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι, οι οποίοι προέρχονται από την Ανανεωτική Αριστερά, ακόμη κι από το Κ.Κ.Ε».

«Πιστεύω πολύ στον i-syriza και θεωρώ ότι λειτουργεί καλά κι έχει να προσφέρει περισσότερα στο μέλλον. (…) Θα ήθελα να είχαμε τρέξει λίγο περισσότερο, αλλά πάμε καλά» είπε ο Δημήτρης Αγανίδης. Όσον αφορά την αντιστοίχηση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία και εάν αυτή καθυστέρησε είπε ότι «δεν υπήρχε ο κατάλληλος χρόνος για να αντιστοιχηθεί και να αποκτήσει ερείσματα στην αυτοδιοίκηση ή τους επαγγελματικούς χώρους. Όμως, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια η οποία αποδίδει καρπούς. Παράδειγμα η ”Ανοιχτή Πόλη”».

Για την εμπειρία του στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και το πώς κρίνει τους πρώτους μήνες της δημαρχίας Μπακογιάννη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ήρθε με πολλές φιλοδοξίες και με μια επικοινωνιακή καταιγίδα να τη στηρίζει, όμως στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης σε ορισμένα ζητήματα όμως όπου θεωρούμε ότι χρειάζεται σύγκρουση, δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε, πάντα καταθέτοντας εναλλακτική. (…) Η συνεννόηση θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο γόνιμη και σε περισσότερα ζητήματα, εάν η κυβέρνηση της Ν.Δ δεν άλλαζε σημαντικές πτυχές του ”Κλεισθένη”».

Σχετικά με το θέμα των ημερών που έγινε και viral στα social media για το χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας επεσήμανε ότι «δεν ήταν ωραίος. Θα πρότεινα να ζητήσουμε από τους πολίτες να πουν τη γνώμη τους για το πώς θέλουν να στολιστεί η πόλη τους, να ήταν δηλαδή προϊόν διαβούλευσης το αποτέλεσμα».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης του δημοτικού συμβούλου της Αθήνας, Δημήτρη Αγανίδη, στο TheCaller WEB TV και τον Κωστή Μοσχολιό:

Κωνσταντίνος Σταμούλης: Από κάθε μονάδα αίματος σώζονται τρεις ζωές
Ο Γιώργος Σουξές αποκαλύπτει: Οι ανατροπές του 3ου κύκλου των «Άγριων Μελισσών» – Πότε αρχίζει η προβολή, ποιοι αλλάζουν, ποιοι ευνοούνται από τη Χούντα, ο καταδότης κι ένας θάνατος
Διονύσης Τεμπονέρας: Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Προέδρου της Βουλής
Γιώργης Μαρινάκης στο TheCaller: Σε φάση αναδιάρθρωσης οι ΔΕΥΑ
Σακελλαρόπουλος – Τσαμπάς: Το Παρίσι που υποκλίνεται σε Μαρία και Στέφανο
Γ. Ζαχαράκη: Η Σπάρτη είναι ένας ελκυστικός προορισμός 2 ώρες από την Αθήνα που συνδυάζει τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό